Incoterm snelle gids

EXW verzendingsvoorwaarden

De beknopte gids hieronder legt uit wat EXW verzendvoorwaarden betekenen in de internationale handel, inclusief wanneer het risico, de kosten en de eigendomsoverdracht van verkoper naar koper verschuiven.

Binnen de internationale handel is een aantal handelstermen gedefinieerd, ook wel bekend als Incoterms. De ontwikkeling van deze 11 Incoterms is ongetwijfeld een slimme zet geweest, want ze geven ons een internationale standaard op handelsvoorwaarden. Met andere woorden, door de Incoterms weten we altijd precies wie wat in een bepaalde handel moet betalen.

EXW of Ex Works is een van deze handelstermen, die precies definieert wanneer de eigendom, het risico en de kosten van een product overgaat van een verkoper naar een koper in de internationale handel.

Wanneer u akkoord gaat met de handel op EXW verzendingsvoorwaarden, wordt de eigendom van een product overgedragen op het adres van de verkoper, waardoor u verantwoordelijk bent voor alle stappen van het transportproces.

EXW beknopte gids

In deze video legt Morten Laerkholm, Transporteca's oprichter en CEO, de essentie van de handel op EXW-transportvoorwaarden uit.

In de praktijk betekent dit dat wanneer u EXW verzendvoorwaarden op Transporteca selecteert, de prijzen die u op het scherm ziet, alle transportkosten van het adres van de verzender bij de oorsprong tot uw adres op de bestemming omvatten.

Dit omvat het innen van vracht, lokale kosten, zeevracht/luchtvracht/treinvervoer, lokale kosten op de plaats van bestemming en aflevering. Het omvat zelfs de in- en uitklaring bij de oorsprong en de in- en uitklaring op de plaats van bestemming. Zo geeft dit u een volledig overzicht van uw totale kosten voor het aan land brengen.

Voor meer informatie over de verzendingsvoorwaarden van EXW, bekijk ons artikel over wat u moet weten bij de keuze tussen FOB en EXW. We hebben ook een artikel geschreven over de handelsterm EXW zonder afhaling, wat voor u een voordelige importoplossing kan zijn, als uw leverancier bereid is om het lokale transport te verzorgen.

Als u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.