3 tips

Importeren uit China

Goederen importeren uit China hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als u enkele zaken in beschouwing neemt inzake verzendoplossing en tijdig uw transport regelt, kunt u heel wat onaangename verrassingen en vertragingen vermijden. In dit artikel geven we een overzicht van de meest voorkomende problemen – en de oplossingen.

1. Zeevracht of luchtvracht vanuit China?

De drie grootste verschillen tussen zeevracht en luchtvracht zijn snelheid, de prijs en het milieu.

Van deur tot deur kunt u erop rekenen dat uw import uit China zo’n 35-40 dagen duurt via zeetransport en 10 dagen via luchttransport.

Als u luchtvracht gebruikt, wordt de prijs berekend op basis van het gewicht van uw verzending. Als u zeevracht gebruikt, is de prijs op basis van volume (kubieke meters). Als bijvoorbeeld uw verzending 500kg weegt en 3 kubieke meter inneemt, kunt u ervan uitgaan dat luchtvracht 10-15 keer zo duur zal zijn als de zeevracht.

2. Welk transportbedrijf moet u kiezen?

Als u besloten heeft welke transportoptie u kiest, moet u kiezen wie uw verzending zal regelen. Meestal zijn de prijs en de kwaliteit belangrijke punten.

Heel wat vrachtvervoerders bieden transport vanuit China naar Nederland aan, maar er kunnen grote verschillen zijn in de vrachtkosten. Het is moeilijk om op voorhand een complete prijs te krijgen, daarom zijn heel wat mensen teleurgesteld wanneer ze met onvoorziene kosten geconfronteerd worden alvorens hun goederen in ontvangst te nemen. Om transporttarieven te vergelijken is het belangrijk een all-in prijs te verkrijgen, met een garantie dat er geen bijkomende kosten komen.

Als u niet bekend bent met de vrachtvervoerder kan het moeilijk zijn de kwaliteit van hun diensten in te schatten. Ons beste advies is dan informatie in te winnen bij andere klanten.

Wanneer u handelt met andere landen, moet u zich ervan bewust zijn dat er andere regels gelden voor handel met EU landen en landen buiten de EU (niet-lidstaten). U moet ook weten dat sommige import en export speciale toelating vereist.

Importeren uit China naar netherland

3. Waar moet u op letten?

Het kan verleidelijk zijn om de fabrikant de verzending van China naar Nederland te laten regelen. Het probleem hierbij is dat onvoorziene kosten vaak de kop opsteken voordat u uw goederen in ontvangst kan nemen, en dat deze kosten vaak de vrachtkosten overstijgen indien u zelf de verzending had geregeld.

Ons advies is dat u vracht vanuit China aankoopt onder FOB of EXW handelsregels. Als u onverwachte kosten in Nederland wilt vermijden, zorg dan dat u een all-in prijs krijgt.

Vrachtvervoerders geven vaak transittijden tot aan de dichtsbijzijnde haven. Heel wat mensen zijn teleurgesteld wanneer ze te weten komen dat ze hun goederen pas later krijgen dan verwacht, omdat accijnzen en douanecontroles, plus levering, nog tijd in beslag nemen.

Vracht vanuit China met Transporteca

Op dit portaal kunt u alle verzendopties voor goederentransport vanuit China vergelijken en bestellen. We tonen u uitsluitend all-in prijzen. Daarom hebben we ook een prijsgarantie; u loopt bij ons nooit het gevaar om onvoorziene kosten te hebben.

De transittijden op Transporteca zijn berekend op basis van aflevering aan uw deur, inclusief de accijnzen en douanecontroles. Zo bent u er zeker van dat de leveringstijd correct is. We hebben alle vrachtvervoerders die verzending vanuit China op Transporteca aanbieden gescreend, zo kunt u er zeker van zijn dat uw excellente transportdiensten krijgt. U kunt onmiddellijk bestellen bij Transporteca. Dit betekent dat het vrachtbedrijf direct aan uw verzending kan beginnen en u niet hoeft te wachten op andere aanbiedingen en zo de kans loopt dat uw verzending vertraging oploopt.

Wat onze klanten te zeggen hebben

Toen MOD 350 kostuums importeerde vanuit Zuid-China, regelden ze de verzending via Transporteca. Robert Esteraiher, mede-oprichter van MOD, zei het volgende:

“Toen we op Transporteca zochten, vonden we een prijs die 30% goedkoper was dan wat we daarvoor betaalden. Het Transporteca team weet heel wat af van China, dus we voelden ons ondersteund. Elke keer dat we nu importeren vanuit China, gebruiken we Transporteca.”