Dit is hoe u de prijs berekent

Totale kosten voor importeren van goederen uit het buitenland

Het is altijd vervelend als onverwachte kosten ervoor zorgen dat u geen of minder winst maakt. Daarom laten we u zien hoe u de totale kosten voor importeren berekent zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Aankoop van de goederen

Voordat u met uw leverancier over prijzen gaat onderhandelen, moet u het eens worden over de specifieke leveringsvoorwaarden. Deze staan ook bekend als Incoterms en bepalen volgens welke voorwaarden de goederen worden getransporteerd. Bij het importeren van goederen worden meestal de EXW- of FOB-voorwaarden afgesproken. (U kunt hier meer informatie over de EXW- en FOB-leveringsvoorwaarden lezen die een rol spelen bij de totale kosten voor importeren).

We zien vaak dat mensen een deal sluiten, maar dat er nog geen voorwaarden voor het transport zijn afgesproken. Wanneer de goederen zijn geproduceerd en klaar zijn om te worden vervoerd, ontstaan er in dat geval problemen. “Oh, u wilt de goederen volgens de FOB-voorwaarden vervoeren?”, zegt de leverancier. “Dat is prima, maar dat kost u 320 euro extra vanwege de aanvullende kosten die we moeten maken”. Meestal komt het erop neer dat u nogmaals een geldbedrag naar de leverancier moet overmaken. Daarom is het veel beter om van tevoren de leveringsvoorwaarden af te spreken. Op die manier voorkomt u discussies, teleurstellingen en extra kosten en u weet meteen wat de totale kosten voor importeren zijn.

Transportkosten voor het importeren van goederen uit het buitenland

Het is vrij eenvoudig om erachter te komen wat de kosten voor het transport zullen zijn. Als u op ons portaal naar een transportprijs zoekt en de leveringsvoorwaarden weet, dan krijgt u een prijs waarbij alle kosten zijn inbegrepen. We kunnen garanderen dat dit de prijs is en dat er geen aanvullende kosten zullen zijn.

Vraagt u rechtstreeks bij een vervoerder een offerte voor de transportkosten aan? Dan dient u deze zorgvuldig te lezen om er zeker van te zijn dat er tijdens het verzendproces geen aanvullende kosten bij komen. Het kan ook zo zijn dat deze offerte veel verschillende verschillende soorten kosten bevat. In dat geval is het belangrijk dat u precies weet op welke manier deze afzonderlijke kosten zijn berekend.

We merken dat de verschillende kosten op de offerte voor kopers vaak erg verwarrend zijn. Zo staan er op de douanedocumenten bepaalde kosten die op basis van het het totale gewicht en het aantal pallets zijn berekend. Terwijl andere kosten kosten zijn berekend op basis van het aantal vrachtdocumenten die zijn aangemaakt. U dient ook goed te letten op het feit of er op de offerte bepaalde uitzonderingen worden vermeld. Daarmee bedoelen we kosten of toeslagen die niet in de oorspronkelijke offerte waren opgenomen. Vaak leidt dit tijdens het verzendproces tot onaangename verrassingen en teleurstellingen.

totale kosten voor importeren

Kosten voor invoerrechten en btw op de goederen en het vervoer – binnen de EU en buiten de grenzen van de EU

Over het algemeen zorgen de invoerrechten en de btw voor de meeste problemen en verwarring. Maar als u basiskennis over invoerrechten hebt, dan kunt u een heel eind komen.

Eerst zullen we de invoerrechten behandelen:

  1. Normaal gesproken gelden er geen invoerkosten (rechten) wanneer goederen van het ene EU-land naar het ander EU-land worden getransporteerd. Er zijn echter een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld als u alcohol en tabaksproducten wilt vervoeren.
  2. Over het algemeen gelden er altijd invoerrechten op goederen en het transport zelf als de goederen de buitengrens van de EU passeren. Dit is bijvoorbeeld het geval als er goederen van China naar Nederland of van Noorwegen naar Nederland worden vervoerd. Het soort invoerrechten is afhankelijk van het soort goederen dat u verzendt en waar deze goederen zijn geproduceerd. Voor veel soorten goederen geldt dat u 0% aan invoerrechten hoeft te betalen. Houd er wel rekening mee dat de goederen altijd door de de douane moeten worden ingeklaard. Dit is dus ook het geval wanneer de invoerrechten 0% zijn.
  3. In de meeste gevallen zorgt de vrachtvervoerder ervoor dat de goederen door de douane worden ingeklaard. Als u hier op de website van Transporteca naar prijzen zoekt, zijn ook deze kosten bij de prijs inbegrepen. Houd er rekening mee dat ‘inklaring’ betekent dat de waarde van uw goederen namens u aan de douane wordt overgedragen. Dit betekent niet dat de vrachtvervoerder de invoerrechten voor u betaalt – deze kosten moet u zelf betalen.

Dan zullen we nu de btw bespreken:

  1. Op zowel de goederen die u importeert als het transport zelf is altijd btw van toepassing. Het enige dat kan veranderen is de partij die de btw in rekening brengt.
  2. Als u vanuit een ander EU-land importeert, dan is het meestal de vrachtvervoerder die de btw voor het transport in rekening brengt. Als u als bedrijf goederen importeert, moet u de btw op de goederen zelf bij uw boekhoudafdeling opgeven. Als u als particulier goederen koopt, moet de verkoper u de buitenlandse btw in rekening brengen. U kunt hier meer lezen over de totale kosten voor importeren uit EU-landen.
  3. Als u goederen importeert vanuit een niet-EU-land, dan hoeft u op het vervoer geen btw aan de vrachtvervoerder te betalen. In plaats daarvan zal de belastingdienst de btw op zowel de goederen als het transport innen wanneer de goederen door de douane gaan. U kunt hier meer informatie vinden over de totale kosten voor importeren uit niet-EU-landen.

totale kosten voor importeren transporteca

Transportverzekering

Als u een transportoplossing boekt, is het altijd een goed idee om een ​​transportverzekering af te sluiten. Een verzekering voor standaard goederen kost doorgaans slechts 1% van de waarde van uw goederen en het transport. Maar de prijs kan variëren op basis van de verzekeringsmaatschappij, de locatie en het soort goederen. U kunt hier meer over transportverzekeringen lezen.

Toegang tot de geleverde goederen

Als u goederen uit het buitenland importeert, is er helaas nog een aspect dat tot onvoorziene extra kosten kan leiden. Dan hebben we het over toegang tot de goederen als deze eenmaal zijn geleverd. Er zijn meestal twee soorten problemen:

  • Voor het afleveren van de goederen is een laadklep nodig.
  • Er is te weinig ruimte voor de vrachtwagen om het verzendadres te bereiken

Als u pakketten verstuurt, dan is de aflevering van de goederen zelden een probleem. De onderstaande zaken zijn alleen van toepassing voor goederen die op pallets worden afgeleverd.

Beschikt u niet over een heftruck of een dock dat is bedoeld om vrachtwagens te laden en te lossen? Dan moet u de goederen door een vrachtwagen met een ingebouwde laadklep laten afleveren. Als u goederen uit het buitenland ontvangt die via zee- of luchttransport worden vervoerd, dan is dit zelden een probleem. In dat geval worden uw goederen normaal gesproken met een vrachtwagen met een laadklep vanaf het plaatselijke distributiecentrum naar uw adres getransporteerd.

totaalkosten importeren

Ontvangt u goederen uit Europa? (In dit geval bedoelen we heel Europa en niet alleen landen binnen de EU). Dan worden uw goederen meestal per vrachtwagen vervoerd. Ontvangt u een grotere lading dan een gemiddelde vracht? (Dit wordt een ‘deellading’ genoemd). Of is uw afleveradres in de buurt gevestigd van de transportroute die de vrachtwagen aflegt? Dan zal de vrachtvervoerder de goederen over het algemeen met een vrachtwagen op het verzendadres afleveren. Daardoor hoeft de transporteur uw goederen niet eerst naar een distributiecentrum te brengen om de goederen vervolgens met een andere vrachtwagen naar uw adres te vervoeren. Als u de vrachtvervoerder niet hebt doorgegeven dat er voor de levering van de goederen een laadklep nodig is, dan zullen u de kosten voor een mislukte afleverpoging in rekening worden gebracht.

Als uw goederen worden afgeleverd, is het uw verantwoordelijkheid dat uw adres voor een vrachtwagen bereikbaar is. Wanneer de vrachtwagen geen ruimte heeft om te keren of om de bocht te komen, dient u dit van tevoren bij de transporteur aan te geven. Kunnen de goederen niet worden afgeleverd omdat uw adres voor een vrachtwagen niet bereikbaar is? Ook in dat geval worden u de kosten voor een mislukte bezorgpoging in rekening gebracht.

Wees voorbereid om de totale kosten voor importeren van goederen uit het buitenland te berekenen

We hopen dat u aan de hand van de bovenstaande informatie de totale kosten voor het importeren van goederen uit het buitenland kunt berekenen. Als u nog vragen hebt, dan kunt u altijd telefonisch of via e-mail of de live chat contact met ons opnemen.