transporteca

Team

De mensen achter de schermen

Mijn naam is Morten en ik ben de uitvinder van Transporteca. Ik besloot mijn droom om een ondernemer te worden, te volgen, in 2012 – na twaalf jaar bij A.P. Møller – Mærsk gewerkt te hebben waarvan acht in het buitenland. Ik heb heel wat rollen vervuld bij Mærsk, vooral in de Logistiek in zowel Azië als Europa.

Ik was de Operatie Manager van Damco in Zuid-Azië van 2007 tot 2010, en was baas van een logistiek team van 300 werknemers, ook overzag ik transportkosten van om en bij de 400 miljoen kroner per jaar. Toen nam ik de verantwoordelijkheid van globale verkoop over voor één van Damco’s grootste klanten in de technologiesector, en genereerde aldus een turn-over van meer dan 900 miljoen kroner per jaar.

Eerder in mijn carrière deed ik ervaring op bij Human Resources bij A.P. Møller – Mærsk’s internationaal’s trainingsprogramma, MISE, met 250 deelnemers van 67 landen.

Ik heb een academische achtergrond in business en economie, met twee diplomas van de Kopenhagen Business School: één in buitenlandse handel en één in financiën. Bovendien was ik deel van MISE en vulde dit aan met manager- en verkooptraining tijdens mijn carrière.

 

Mijn naam is Thorsten, en ik ben actief in de verzendings- en logistieke industrie sinds de afgelopen 15 jaar. Ik heb negen jaar gewerkt bij Mærsk Line in heel wat managerposities in operaties, verkoop en strategie.

Terwijl ik daar werkte, deed ik veel ervaring op inzake design, operaties, en het optimaliseren van het globale netwerk van container verzendbedrijven.

Ik ben een gecertificeerde Zwarte Gordel in Lean Six-Sigma en heb gewerkt als consultant, gespecialiseerd in proces optimalisatie in verzendbedrijven.

Ik was initieel opgeleid in verzending bij A.P. Møller – Mærsk. Ik behaalde mijn diploma in Business Administration aan de Kopenhagen Business School in 2007 en vulde dit aan met een voltijdse MBA van IMD in Zwitserland in 2009.

Ik heb nog een andere start-up opgericht in de verzendindustrie in het verleden, en ben steeds een actieve investeerder geweest in windturbines.