transporteca

Team

De mensen achter de schermen

Mijn naam is Morten en ik ben de oprichter van Transporteca. In 2012 besloot ik om mijn droom waar te maken en ondernemer te worden. Voor die tijd heb ik twaalf jaar bij A.P. Møller – Mærsk gewerkt, waarvan acht jaar in het buitenland. Bij Mærsk heb heb ik een aantal verschillende functies gehad, vooral op het gebied van logistiek in Azië en Europa.

Van 2007 tot 2012 was ik operationeel manager bij Damco in Zuid-Azië en had ik de leiding over een logistiek team van 300 medewerkers. Omdat ik eindverantwoordelijk was voor alle transportkosten werkte ik op jaarbasis met een budget van ruim 50 miljoen euro. In mijn volgende functie heb ik de verantwoordelijkheid voor de wereldwijde verkoop van één van Damco’s grootste klanten in de technologiesector overgenomen. Door deze overname werd ik verantwoordelijk voor een budget van ruim 120 miljoen euro.

Eerder in mijn carrière heb ik ervaring opgedaan op de afdeling Human Resources bij A.P. Møller – Mærsk. Dit internationale trainingsprogramma heet MISE en bestaat uit 250 deelnemers uit 67 verschillende landen.

Ik heb een academische achtergrond op het gebied van bedrijfseconomie. In die periode heb ik twee diploma’s behaald aan de Kopenhagen Business School: één op het gebied van internationale handel en één op het gebied van financiën. Bovendien maakte ik deel uit van het trainingsprogramma MISE. Deze ervaring heb ik tijdens mijn loopbaan aangevuld met management- en verkooptrainingen.

 

Mijn naam is Thorsten en ik ben al 15 jaar werkzaam in de transportsector. Ik heb negen jaar bij Mærsk Line gewerkt. Bij dit transportbedrijf heb ik verschillende posities in het managementteam bekleed zoals operationeel manager, verkoopmanager en businessmanager.

Tijdens mijn periode bij Mærsk Line heb ik veel ervaring opgedaan met betrekking tot het organiseren en optimaliseren van het wereldwijde netwerk van transportbedrijven die zich specialiseren in het vervoeren van vrachtcontainers.

Ik ben een gecertificeerde Lean Six Sigma Black Belt en ik heb gewerkt als consultant met expertise op het gebied van procesoptimalisatie bij transportbedrijven.

In eerste instantie ben ik ben bij A.P. Møller – Mærsk opgeleid als specialist op het gebied van transport en verzendingen. Ik heb mijn diploma Bedrijfskunde in 2007 behaald aan de Kopenhagen Business School. Deze opleiding heb ik in 2009 aangevuld met een voltijd MBA-studie van IMD in Zwitserland.

In het verleden heb ik ook een ander transportbedrijf opgestart. Ook investeer ik al jaren in windturbines.