Gids

Goedkoop Verhuizen Naar Het Buitenland

Wanneer u naar het buitenland verhuist zonder dat een bedrijf dat de kosten voor zich neemt, kunt u het beste uw bezittingen verzenden met een gewone vrachtvervoerder. Normaal kunt u zo 70-80% besparen in vergelijking met een internationaal verhuisbedrijf.

1. Moet je zelf betalen voor verhuis naar het buitenland?

Zeer weinig vrachtvervoerders willen iets te maken hebben met verhuizingen. De meesten zullen principieel bedanken voor zulk werk, omdat ze in het verleden slechte ervaringen hebben gehad. Deze slechte ervaringen zijn meestal het gevolg van privépersonen die niet op de hoogte zijn van de manier waarop vervoerders en verzenders werken, en bijgevolg onrealistische verwachtingen koesteren inzake de diensten die ze aankopen.

Besparen op verhuizen

Indien het correct verloopt, is het zeer goed mogelijk om uw bezittingen met een vrachtvervoeder te verzenden.

De sleutel tot succes hier is dat u de verhuis laat gebeuren op de condities van de vrachtvervoerder en niet de uwe. U moet al het voorbereidend werk doen zodat de vrachtvervoerder makkelijk uw bezittingen kan ophalen, ze verhandelen en het papierwerk in orde brengen zonder enige problemen. Het vereist heel wat werk van u om alles in orde te brengen, maar de besparingen zijn enorm.

Zoek transport prijzen voor uw internationale verhuizing

We hebben een gedetailleerde lijst van vereisten voor verhuisvrachten, die u kunt ontvangen door ons te emailen op [email protected]. Hier volgen enkele punten om u een idee te geven wat u nodig heeft.

Goedkoop Verhuizen Naar Het Buitenland

2. Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Het eerste dat u dient te doen is in te schatten hoeveel u wilt verhuizen en hoeveel ruimte dit zal vereisen. Bedenk of u uw meubels thuis moet laten en nieuwe meubels moet kopen waar u komt te wonen. Dit is vaak de beste en goedkoopste oplossing.

De standaardvraag is of u een volle container nodig heeft, of u uw bezittingen als losse goederen op een pallet kunt versturen. Als een maatstaf kunt u ervan uitgaan dat een volledig bemeubeld appartement met twee slaapkamers een 20-foot container nodig heeft.

Als u alleen verhuist en u laat uw meubels achter, kunnen 2 à 3 pallets volstaan. Een enkel pallet kan twee kubieke meter aan, wat overeenkomt met twaalf grote dozen.

3. Verpakken

Alles – behalve meubels – moet in dozen verpakt worden. Dit is ook van toepassing op bijvoorbeeld uw fiets. Glas en andere breekbare zaken moeten voorzichtig in krantenpapier of papier verpakt worden. Het is uw verantwoordelijkheid om de items zodanig in te pakken dat ze tegen een stootje kunnen voor het transport. De dozen moeten op de pallets geplaatst worden en vastgemaakt worden met plastic wrap.

Als u een hele container verhuist, heeft u geen pallets nodig. In dit geval bent u verantwoordelijk om de container veilig in te pakken. Plaats de items zodanig dat ze een storm op zee kunnen overleven zonder rond te glijden of om te vallen. Gebruik de vastmaakmechanismen aan de onderkant van de container.

Contentores de Cargas

4. Paklijst

We zullen u een Excel-pagina sturen met een standaard paklijst. Als u inpakt, zal u deze lijst moeten invullen met een beschrijving van de items, alsook een schatting van de waarde indien ze vervangen moeten worden. De paklijst wordt gebruikt door de douane om te items na te kijken, zowel in Nederland als het buitenland. Verhuisitems zijn meestal niet onderworpen aan douanekosten, maar de douanebeambten moeten wel de inhoud en waarde van de items kennen.

5. Pallets en verhuisdozen

Als u buiten Europa verhuist, moeten de pallets ISPM15 bezegeld zijn. Dit betekent dat de pallets zijn behandeld tegen de hitte en bespoten zijn zodanig dat kevers en schimmels niet in het hout kunnen leven.

Het is ook belangrijk dat u professionele verhuisdozen gebruikt, en dat u nieuwe, of zo goed als nieuwe, gebruikt. Deze dozen zijn heel wat sterker dan de normale, dunne versies die vaak wordt gebruikt wanneer men verhuist in Nederland. Deze dozen kunnen hoger gestapeld worden en kunnen meer gewicht verdragen alvorens in te  vallen. Dat maakt de hele pallet stabieler en beschermt de items beter.

6. Toegang condities

Wanneer de vrachtvervoerder uw bezittingen ophaalt, zal hij een palletlift en een vrachtwagen met een lift op de achterkant meebrengen. Hij moet in staat zijn de pallets rechtstreeks op het voertuig te plaatsen met de palletlift. Dit betekent dat als u op de vierde verdieping woont, u de pallets op de begane grond moet zetten zodanig dat hij ze kan bereiken. Als uw oprit bestaat uit kasseien – waar een palletlift niet op kan rijden -, moet u ze bij een buur zetten of op stalen platen.

Tenslotte moet u, of iemand die u kent, thuis zijn wanneer de items worden opgehaald. Anders vertrekt de vrachtwagen zonder uw items.

Goedkoop Verhuizen Naar Het Buitenland

7. Documenten

Bovenop de paklijst is er ook een zekere hoeveelheid documenten dat dient ingevuld te worden. Deze hangen af van naar welk land u verhuist. Ze vereisen bijna allemaal een kopie van uw paspoort. Bovendien is er een nieuw-aankomst formulier voor het land van bestemming. In Nederland bent u bijvoorbeeld verplicht in het national register te zijn ingeschreven wanneer uw vracht toekomt.

8. Verzekering

Een transportverzekering is verplicht wanneer u via Transporteca een verhuisvracht bestelt. De prijs van de verzekering hangt af van de waarde van de verzekerde goederen, en is redelijk simpel samengesteld:

€ 100 voor een waarde tot € 6.667
€ 200 voor een waarde tot €13.334
1.5% van de waarde voor waardes groter dan €13.334

9. Prijzen voor goedkoop overzees verhuizen

Zoals u hierboven kon lezen, is het perfect mogelijk om een goedkope verhuizing overzees voor te bereiden. Hier zijn enkele voorbeelden van verhuisprijzen die Transporteca heeft gehanteerd. Prijzen zijn all-in, oftewel u betaalt van deur tot deur, en er zijn geen verborgen kosten. De prijzen zijn inclusief verzekering, die in de voorbeelden tussen de € 17 en € 200 lag.

20-foot container van Florida naar Rotterdam – € 3.622
2 pallets van Oost Amsterdam naar Sydney – € 2.034
1 pallet van Utrecht naar Toronto – € 1.067

Transport naar de haven

In sommige gevallen is het logischer om enkel transport naar de haven te kopen en dan de rest van het transport zelf te regelen. Dit kan een voordeel zijn als u de mogelijkheid heeft om de goederen op te halen aan de haven of als u contacten heeft in het land, die de levering kunnen vervoeren voor u. Hier zijn enkele voorbeelde voor dat type van transport:

2 pallets van Amsterdam naar New York (levering aan de haven) – € 1.194
2 pallets van Utrecht naar Chili (levering aan de haven) – € 701
4 pallets van Rotterdam naar New York (levering aan de haven) – € 2.242