Afsluiten via Transporteca

Transportverzekering?

Als u uw transportoplossing besteld, dan kunt u overwegen om een transportverzekering af te sluiten. Op Transporteca bieden we alleen transportverzekeringen van maatschappijen die van S&P de beste beoordeling hebben gekregen. Ook vindt u hier de beste tarieven voor transportverzekeringen. Als u een claim indient dan weet u dus zeker dat uw verzoek snel in behandeling wordt genomen.

De vervoerde goederen worden bijna altijd in de originele staat aan de klant geleverd. Ook komt het aantal goederen dat aankomt vrijwel altijd overeen met het aantal verzonden goederen. Dat gezegd hebbende, in zeer uitzonderlijke gevallen is dit anders. Als er goederen zoek of beschadigd raken dan kunt u alleen volledig worden gecompenseerd als u een transportverzekering hebt afgesloten. We hebben al eerder bericht over het risico dat u loopt als u geen transportverzekering hebt. Ook hebben we een artikel geschreven met de redenen waarom u bij Transporteca zou moeten boeken. Hierin leggen we uit waarom we denken dat het afsluiten van een transportverzekering de beste keuze is. U kunt deze verzekering afsluiten tijdens het bestellen van uw transport.

Waarom biedt Transporteca een transportverzekering?

Transporteca staat voor gemak en eenvoud op het gebied van goederenvervoer. We geloven dat het voor iedereen die goederen wil vervoeren eenvoudig moet zijn om een transportoplossing te boeken. Daarbij mag het geen verschil maken van of naar welk land de goederen vervoerd moeten worden. Ook vindt u op onze website alle verschillende vormen van transport en kunt u de snelheid van de levering kiezen.

We hebben jarenlange ervaring in de transportbranche. Daarom weten we dat internationaal transport een financieel risico voor de eigenaar van de goederen met zich meebrengt. Volgens internationale afspraken zijn vrachtvervoerders en transporteurs namelijk slechts beperkt aansprakelijk voor de goederen.

transporteca transportverzekering

Daarom is een goede transportoplossing meer dan alleen een goed transport. Vaak is het ook belangrijk om een transportverzekering af te sluiten. In zeer uitzonderlijke gevallen kunnen er tijdens het vervoer namelijk goederen zoek of beschadigd raken. Met een transportverzekering wordt u hiervoor financieel gecompenseerd zodat u geen geld verliest.

Daarom is het belangrijk dat onze klanten weten welk risico ze lopen als ze eigenaar van de getransporteerde goederen zijn. Gelukkig kunt u in slechts een paar klikken een transportverzekering afsluiten en dit risico vermijden.

De beste transportverzekering vinden

Bij uw besluit om een transportverzekering af te sluiten gaat het om het risico, de prijs en de dekking. Het risico hebben we hierboven al besproken, maar de prijs en dekking verschillen per verzekeringsmaatschappij. Het is vrij eenvoudig om de prijzen te vergelijken maar het is lastiger de juiste dekking te bepalen. Daarbij gaat het niet alleen om de prijs in relatie tot de zaken die verzekerd zijn. Het gaat ook om de snelheid van het afhandelen en uitbetalen van de ingediende claim.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het indienen van een claim erg ingewikkeld is omdat u veel documenten moet opsturen. In dat geval is er een kans dat u besluit om bij die verzekeringsmaatschappij helemaal geen claim in te dienen. Een ander probleem kan zijn dat uw claim is goedgekeurd maar dat het lang duurt voordat het geld wordt uitbetaald. Dan kan het zo zijn dat u moet wachten op de terugbetaling voordat u vervangende producten kunt bestellen. Tot slot kan de transportverzekering onduidelijk zijn geformuleerd op het moment dat u deze afsluit. Daardoor kan u bijvoorbeeld minder worden uitbetaald dan waar u recht op hebt. Dit kan het begin zijn van een langdurig proces om het resterende bedrag uitbetaald te krijgen.

Bij Transporteca hebben we dit allemaal al voor u uitgezocht. We hebben voor u een verzekeringsmaatschappij gekozen die zich in transportverzekeringen heeft gespecialiseerd. Uit ervaring weten we dat deze aanbieder claims altijd eerlijk en snel behandelt en snel uitbetaalt. Dit is kortom een verzekeringsmaatschappij waar we voor instaan en die veel van onze waarden deelt.

Onze voorkeur gaat uit naar een afzonderlijke verzekeringsmaatschappij

Vrachtvervoerders bieden zelf namelijk ook vaak een transportverzekering aan. In dat geval sluit u een transportverzekering af bij het transportbedrijf of de vrachtvervoerder die uw goederen vervoert. We zijn van mening dat dit een aantal nadelen heeft. Als u een claim indient dan wordt deze dus in behandeling genomen en beoordeeld door hetzelfde transportbedrijf.

Daarom werken we bij Transporteca liever met een afzonderlijke verzekeringsmaatschappij. We denken dat dit het behandelen van claims makkelijker maakt en vaak betere resultaten voor u als verzekerde oplevert. Op deze manier weten we zeker dat de ingediende claim volledig objectief wordt beoordeeld. Uit ervaring weten we ook dat bedragen hierdoor sneller worden uitbetaald.

Wie is de acceptant als ik bij Transporteca een transportverzekering afsluit?

Als u tijdens het bestellen van uw transport een transportverzekering afsluit, dan is First Marine de acceptant. Dit is onze verzekeringspartner die als polishouder voor Lloyd’s of London fungeert. Dit betekent dat First Marine onze verzekeringsaanbieder is die als onafhankelijk acceptant de claims in behandeling neemt. En Lloyd’s of London, die de hoogste beoordeling van S&P heeft, zorgt voor de uitbetaling van de claim.

First Marine staat bekend als een van de beste aanbieders van transportverzekeringen. Bij deze verzekeringsmaatschappij kunt u elke soort transportverzekering afsluiten. De meeste diensten die ze aanbieden kunnen alleen door vrachtvervoerders worden besteld. Voor kleinere klanten zijn deze verzekeringen alleen beschikbaar als deze via Transporteca worden besteld. Daardoor kunt u de transportverzekering voor een concurrerende prijs afsluiten en weet u zeker dat uw claim professioneel wordt behandeld.

transportverzekering

Uit eigen ervaring weten we dat het zeer eenvoudig is om een claim in te dienen. Ook nemen ze de claim snel in behandeling en handelen deze op een eerlijke manier af. Als u recht hebt op een vergoeding dan wordt dit bedrag snel uitbetaald. Daarnaast hebben we een volumeovereenkomst met First Marine afgesloten. Daardoor kunt u voor een goede prijs een transportverzekering afsluiten als u uw transportoplossing op Transporteca boekt. Daarbij zijn zowel de totale waarde als de goederen zelf volledig gedekt. Verder zijn ook de transportkosten, de toepasselijke btw en de denkbeeldige winst die u zou maken bij de polis inbegrepen.

Voer de waarde van uw goederen in en uw dekking wordt automatisch berekend

Als u op Transporteca een transportverzekering boekt dan wordt u gevraagd om de waarde van de goederen in te voeren. Vervolgens wordt direct de polis en de kosten voor de verzekering berekend.

Voor zakelijke klanten wordt de waarde van de goederen normaal gesproken aan de leverancier van de goederen betaald. Deze waarde staat voor de kosten die betaald moeten worden om nieuwe of vergelijkbare goederen te kopen als de goederen zoek of beschadigd zijn geraakt. Wij voegen automatisch de transportkosten en de 10% denkbeeldige winst op de goederen toe aan uw dekking. Daardoor bent u verzekerd voor het transport en voor de kosten voor het opnieuw aanschaffen van de goederen.

U hoeft hier bij het invoeren van de waarde van de goederen geen rekening mee te houden. Het systeem verwerkt dit automatisch als de transportverzekering wordt berekend. De volledige dekking, gegevens over de waarde van de goederen en de denkbeeldige winst staan op de prijsopgave weergegeven. U ontvangt deze prijsopgave als u de bestelling hebt geplaatst.

Voor particuliere klanten wordt de waarde van de goederen aan de leverancier van de goederen terugbetaald. Gaat het om gebruikte goederen of persoonlijke bezittingen? Dan komt het uitbetaalde bedrag overeen met het bedrag dat het zou kosten om de goederen te vervangen. Dit is het bedrag dat het zou kosten om vergelijkbare goederen in een vergelijkbare staat te kopen. Is het niet mogelijk om goederen in een vergelijkbare staat te kopen? Dan komt het bedrag overeen met de prijs van nieuwe, vergelijkbare goederen. We voegen automatische de kosten voor de btw toe die betaald moet worden om de goederen te kunnen afleveren. Dit geldt ook voor de transportkosten die op het transport van toepassing zijn. De volledige dekking, gegevens over de waarde van de goederen en de btw-tarieven staan op de prijsopgave weergegeven.

Wat is de rol van Transporteca?

Wij zijn ervan overtuigd dat we voor u al de beste transportverzekeraar hebben gevonden. Ook hebben we voor u alvast gunstige voorwaarden en prijzen voor de transportverzekering onderhandeld. De transportverzekeringen zijn beschikbaar voor alle gebruikers die op onze website een transportoplossing boeken. U hoeft dus geen tijd meer te besteden aan het zoeken van een passende verzekering. Als u uw transportoplossing boekt, dan kunt u in slechts een paar klikken een verzekering toevoegen. Daarna ontvangt u direct een prijsopgave voor de bestelde transportoplossing met een bevestiging van de afgesloten transportverzekering. Dan weet u zeker dat u verzekerd bent.

Als u een beroep moet doen op uw verzekering, dan helpen we u hier graag bij. Het team voor de klantenservice kan u helpen bij het eenvoudige proces om een claim in te dienen. We zijn telefonisch bereikbaar of u kunt via e-mail of de chat contact met ons opnemen. Zo kunnen we u altijd zo snel mogelijk helpen. Als u van de verzekeringsmaatschappij aanvullende vragen krijgt, dan kunnen we u daar ook bij helpen. U kunt deze vragen ook zelf beantwoorden, dat is volledig aan u.

U kunt Transporteca zien als uw onafhankelijke expert op het gebied van transportverzekeringen. Daarbij is voor ons de tevredenheid van de klant altijd het belangrijkst.