Direct transport binnen de EU

Kunsttransport

Het transporteren van kunstwerken, tentoonstellingsstukken of andere fragiele stukken vereist veel ervaring en grote voorzichtigheid. Transporteca’s chauffeurs zijn specialisten in het internationale transport van beeldende kunst, en tevens professionals in de omgang met kunst en andere fragiele en delicate voorwerpen.

Kunsttransport hoeft niet moeilijk te zijn. Als u uw kunstvoorwerpen veilig kunt verpakken voor transport, dan staat Transporteca garant voor jarenlange ervaring, goede klantenservice, real-time tracking, en last but not least, garanderen wij geen herbelading van uw goederen. Dit is een essentiële voorwaarde om uw goederen veilig op de gevraagde bestemming te krijgen. Wij weten dit op basis van jarenlange ervaring, wat aantoont dat de overgrote meerderheid van de schade plaatsvindt tijdens de herbelading, omdat de goederen vaak een ruwe behandeling ondergaan.

Afhaling en levering met de “Direct Van”-dienst van Transporteca

Het afhalen en afleveren van uw kunstwerken vindt plaats aan de stoeprand – ook wel ‘curb-to-curb‘ genoemd. Het is dus uw verantwoordelijkheid om uw kunstwerken op de stoep klaar te hebben wanneer de chauffeur van Transporteca op uw adres arriveert. Dit houdt ook in dat u of de transporteur bij de afhaling aanwezig is en dat uw kunst veilig verpakt is voor transport. Bovendien is het noodzakelijk dat u of de respectievelijke ontvanger aanwezig zijn bij de levering, aangezien u verantwoordelijk bent voor het binnenbrengen van uw kunst. Hulp bij het vervoer van uw goederen is beschikbaar tegen extra kosten. Dit moet echter vooraf worden geboekt en betaald, zodat er rekening mee kan worden gehouden bij de planning van de chauffeur.

Tijdspanne voor afhaling en levering

Wanneer u uw transportaanvraag indient via onze website voor wat betreft het transport van kunst, komt onze helpdesk terug met een offerte en een verwachte driedaagse tijdspanne voor afhaling en levering. Houd er rekening mee dat wij u enkele weken van tevoren geen exacte afhaaldatum kunnen geven, omdat elke route wordt gepland en aangepast op basis van de transportreserveringen die wij ontvangen.

Naarmate het transport nadert, kunnen er dus kleine aanpassingen optreden als we meer of minder boekingen krijgen dan verwacht, of als de route langer of korter wordt dan eerst werd aangenomen. Wij zorgen ervoor dat u voortdurend op de hoogte wordt gehouden van eventuele wijzigingen.

transport of art

Hoe dichter we bij de ophaling zijn, hoe nauwkeuriger we de dag en het tijdstip van afhaling kunnen aangeven. Wij streven ernaar om u uiterlijk de dag ervoor op de hoogte te brengen van een afhaalmoment met een tijdspanne van 2 uur.

We willen er ook op wijzen dat er zich onvoorziene incidenten buiten de controle van de chauffeur kunnen voordoen, die vertragingen in de dienstregeling kunnen veroorzaken. Dit zijn factoren zoals files, een lekke band, verkeersongevallen of slechte weersomstandigheden. We zorgen er echter altijd voor dat we extra tijd in onze routes berekenen om eventuele vertragingen op te vangen.

Verpak uw kunst veilig voor transport

Vooral voor dit type transport dat te maken heeft met beeldende kunst en andere fragiele stukken, is het van groot belang dat uw kunstwerken vooraf veilig verpakt werden voor transport.

De vereisten voor het verpakken variëren afhankelijk van het soort kunst en hoe fragiel deze is. Kunst die zwaar en stevig is, zoals pilaren, kisten en massief, antiek meubilair, kan beter bestand zijn tegen bochten en remmen van een lange rit, waardoor de verpakkingseisen minder streng zijn.

Verpakkingseisen voor fragiele en delicate kunstvoorwerpen, zoals schilderijen, handwerk, glas, lampen en broze sculpturen moeten echter zorgvuldig worden verpakt. Artikelen die niet goed verpakt en beschermd zijn voor transport zullen ongetwijfeld zeer kwetsbaar zijn en worden blootgesteld aan een verhoogd risico op schade tijdens een lang transport.

Vergeet daarom niet om uw kunst veilig te verpakken voor transport. Vooral wanneer u waardevolle en breekbare voorwerpen vervoert. U kunt bijvoorbeeld een krat (houten doos) maken of kopen ter bescherming. Of u kunt uw kunst verpakken in handdoeken, lakens, bubbeltjesfolie, karton, dekens, kussens en dergelijke. Op basis van uw specifieke zending moet u beoordelen welk type verpakking de beste bescherming biedt aan uw kunst.

transport of art

Ongeacht uw specifieke transportbehoefte helpen wij u graag met uw zending. Wanneer uw kunstwerken veilig verpakt zijn voor transport, is de “Direct Van” service van Transporteca de beste manier om uw bestemming veilig te bereiken, vooral omdat:

 • Wij garanderen dat uw voorwerpen niet herbeladen worden tijdens het transport: Uw kunstwerken worden opgehaald en afgeleverd op dezelfde bestelwagen.
 • Wij veel ervaring hebben in de omgang met kunstwerken en andere fragiele effecten.
 • Wij onze eigen bestelwagens beheren en onze chauffeurs uitsluitend werken voor Transporteca.
 • Wij extra tijd in onze tijdschema’s berekenen – zowel om vertragingen op te vangen, maar ook om ervoor te zorgen dat onze chauffeurs de beste werkomstandigheden hebben.

Omdat het uw verantwoordelijkheid is om uw kunst veilig voor te bereiden en te verpakken voor transport, kan Transporteca een aanzienlijk goedkopere prijs bieden dan de traditionele verhuisbedrijven. Dat komt omdat zij vaak grote bedragen vragen voor het verpakken van uw effecten.

Wilt u meer weten over onze “Direct Van” transportservice, of heeft u vragen over een specifiek kunsttransport, dan bent u van harte welkom om contact op te nemen met onze klantenservice.

Prijsvoorbeelden van kunsttransport

Hieronder vindt u een aantal prijsvoorbeelden van kunsttransporten:

Transport van een schilderij van Kopenhagen naar Amsterdam  (790 km – 0.25 m³ – 7 kg) EUR 183 incl. BTW
Transport van drie sculpturen van Utrecht naar Madrid (1,745 km – 2.5 m³ – 117 kg) EUR 644 incl. BTW
Transport van een kunsttentoonstelling van Maastricht naar Paris (403 km – 9.3 m³ – 1,072 kg) EUR 1168 incl. BTW

transport af kunst

Transporteca vervoert bijvoorbeeld de meeste items in de kunstcategorie:

 • Schilderijen
 • Vazen
 • Keramiek en andere ambachten
 • Beelden en beelden
 • Antiek meubilair
 • Lampen
 • Zuilen
 • Tentoonstellingen

Bent u op zoek naar een prijs voor het vervoeren van kunst? Eerst kies je of je kunst als bedrijf of particulier had moeten vervoeren:

Bedrijven worden gekenmerkt door btw-registratie en open voor afhaling en levering tijdens normale werkuren.

U wordt dan automatisch naar de juiste pagina gestuurd waar u kunt invoeren wat u moet vervoeren. We sturen u een vrijblijvende offerte, meestal binnen enkele minuten, maar in enkele gevallen duurt het maximaal een weekdag.

Als u niet kunt vinden wat u zoekt of hulp nodig hebt bij het invullen van het scherm, neem dan telefonisch of per e-mail contact op met onze klantenservice.

Transportverzekering: Krijg de beste dekking!

Transporteca raadt u altijd aan een transportverzekering af te sluiten, vooral als het gaat om kunsttransport. Dit is onder andere te danken aan de vaak hoge waarde van kunstwerken. Met een transportverzekering bent u verzekerd van een volledige vergoeding in geval van schade of verlies.

Integendeel, als u niet gedekt bent door een transportverzekering, heeft u slechts recht op een zeer beperkte vergoeding als er iets met uw zending gebeurt. Dit komt door de beperkte aansprakelijkheid van de vervoerder, wat vastgelegd is in het CMR-verdrag betreffende vrachtovereenkomsten voor internationaal wegvervoer. De beste dekking verkrijgt u dus wanneer u een transportverzekering afsluit.

Dit is eenvoudig te doen wanneer u uw vervoersboeking op de website van Transporteca afrondt. U specificeert eenvoudigweg de waarde van uw kunst direct op de site, waarna het systeem uw verzekeringsprijs berekent.

Volg de link om meer te weten te komen over de voordelen van een transportverzekering.

transport af kunst

Kunsttransport met Transporteca’s “Direct Van” service

Op zoek naar een directe vervoersdienst binnen de EU? Transporteca biedt professioneel kunsttransport met de nadruk op transportveiligheid. Bezoek onze website gewijd aan kunsttransport, vul uw gegevens in en ontvang een niet-bindende offerte.

Transporteca’s “Direct Van” service is actief binnen Europa en kan de meeste soorten kunst vervoeren, zolang deze de afmetingen of gewichtsbeperkingen van de bestelwagen niet overschrijden, of nadelig is voor de bestelwagen of de chauffeur. Voor meer informatie over het vervoersproces kunt u een kijkje nemen op onze post op Transporteca’s “Direct Van” dienst.

U boekt en betaalt direct online, en wanneer het transport nadert, zal ons toegewijde klantenondersteuningsteam contact met u opnemen met informatie over de geschatte tijd die nodig is voor het afhalen en afleveren.

We kijken ernaar uit om van u te horen.