Hoe u dit kunt doen

Goederen vanuit China voor minder dan EUR 300

Wilt u goederen vanuit China naar Nederland vervoeren? U kunt pakketten, pallets en LCL zendingen al voor minder dan EUR 300 naar Nederland verzenden.

Goedkoop transport voor goederen vanuit China

Wilt u een kleine zending met proefproducten of een grotere zending laten transporteren? Hoe groot uw zending ook is, dit is mogelijk voor een redelijke prijs. Dit artikel richt zich op 3 verschillende soorten goederenvervoer: pakketten, pallets en het verzenden van stukgoederen.

In alle drie de gevallen is het een goed idee om de productcode en de factuur naar uw vrachtvervoerder te sturen. U kunt dit het beste doen meteen nadat u het transport hebt besteld. Dan zijn uw goederen klaar om ingeklaard te worden op het moment dat uw goederen vanuit China aankomen. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze zogenaamde HS-code.

De prijs voor dit soort verzendingen is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld het volume en gewicht van de goederen en hoe snel de goederen getransporteerd moeten worden. Laten we beginnen met de kleinste soort zending.

Pakketten

Wilt u kleine zending transporteren of zijn de goederen die u gaat verzenden niet zwaar? Dan is de beste oplossing vaak om een Chinese koerier de goederen vanuit China te laten transporteren. Dit is een deur-tot-deur transport dat via luchttransport wordt uitgevoerd. Dit betekent dat de koerier de goederen afhaalt bij uw leverancier en op het adres aflevert dat u hebt gekozen.

goederen vanuit china

De koerier heeft gemiddeld ongeveer 6-8 dagen nodig om de goederen vanuit China naar Nederland te vervoeren. De zending kan worden gevolgd met het volgnummer dat door de koerier wordt verstrekt. Als u voor een koeriersdienst kiest dan kunt u de goederen dus vrij snel naar Nederland transporteren. Ook kunt u het hele transportproces van de goederen vanuit China naar Nederland volgen. Als u eerst een klein aantal goederen vanuit China laat verzenden dan kunt u beslissen of u tevreden bent. Als dat het geval is, dan kunt u ervoor kiezen om een grotere zending te laten vervoeren.

Voorbeelden van prijzen

Shanghai – Rotterdam
1 pakket / 20x20x20 cm / 4 kg
EUR 289

Shenzhen – Amsterdam
4 pakketten / 20x20x20 cm / 5 kg
EUR 300

Ningbo – Eindhoven
1 pakket / 50x50x50 cm / 20 kg
EUR 300

Stukgoederen

Als u kiest voor zeevracht vanuit China dan is de basisprijs vaak iets hoger dan wanneer u een koeriersdienst kiest. Daarom is het financieel gezien voordeliger als u een koeriersdienst kiest om minder, kleinere en lichtere goederen te verzenden. Maar wilt u meer dan slechts een aantal goederen vanuit China verzenden? Dan is zeevracht vaak een goedkopere optie dan een koeriersdienst. Een van de opties om dit te doen is door stukgoederen via zeevracht te transporteren.

Stukgoederen zijn goederen waarvan de maat per stuk en niet naar volume of gewicht wordt bepaald. Deze goederen worden bijvoorbeeld niet op een pallet getransporteerd. Als er voor de EXW voorwaarden wordt gekozen dan kunnen de goederen bij uw leverancier worden afgehaald. Als de FOB zijn afgesproken dan kunnen de goederen vanuit de haven worden afgehaald. Daarna worden de goederen via zeetransport naar Europa vervoerd en door de douane ingeklaard. Vervolgens worden de goederen op het bezorgadres afgeleverd dat u hebt gekozen. Bij zeetransport duurt het ongeveer 40-45 dagen voordat de goederen vanuit China in Nederland zijn.

Zoals u in de onderstaande prijsvoorbeelden kunt zien, hoe meer goederen u verzendt, hoe goedkoper het (per kg) wordt. Er is weinig prijsverschil tussen een zending van 0,3 m2 en 100 kg en een zending van 1 m2 en 300 kg. Dit wordt veroorzaakt door de hoge basiskosten die bij zeevracht van toepassing zijn.

Price examples

Tianjin (Xingang) – Utrecht (FOB)
0,3 m2 / 100 kg
EUR 326

Shenzhen – Den Haag (FOB)
1 m2 / 300 kg
EUR 362

Pallets

Veel Chinese leveranciers versturen goederen vanuit China die op pallets zijn geplaatst. Als de goederen op pallets zijn geplaatst dan zijn deze eenvoudiger te vervoeren dan stukgoederen. In dat geval is er namelijk alleen een palletwagen nodig om de goederen te verplaatsen. Daarom is het vervoeren van op pallets geplaatste goederen vaak goedkoper dan het transporteren van stukgoederen.

china goederen transporteca

De afmetingen van een standaard europallet zijn 120×80 cm met een maximale hoogte van 180 cm. Een halve pallet is 60×80 cm met een maximale hoogte van 90 cm.

Voor het vervoer van pallets en stukgoederen geldt hetzelfde verzendproces. Het enige verschil is dat goederen op pallets eenvoudiger kunnen worden in- en uitgeladen. Het is mogelijk om een halve pallet met goederen voor minder dan EUR 200 vanuit China naar Nederland te verzenden. Maar zoals de onderstaande prijsvoorbeelden laten zien is een hele pallet vaak een goedkopere optie.

Price examples

Shenzhen – Groningen (FOB)
Halve pallet / 60x80x90 cm / 100 kg
EUR 339

Shenzhen – Almere (FOB)
europallet / 120x80x180 cm / 800 kg
EUR 525

Vind verzendkosten die passen bij uw zending

U kunt prijzen vinden voor het verzenden van goederen vanuit China door op de onderstaande knop te klikken. Via deze knop kunt u ook direct de prijzen voor het verzenden van pakketten vinden.