Vervoerder of verzender

Een transporteur kiezen

Wilt u goederen laten transporteren? Dan moet u een transporteur kiezen die het best voldoet aan uw wensen. In de transportwereld worden veel vaktermen gebruikt. Zo worden de termen vrachtvervoerder en verzender vaak door elkaar gebruikt.

Verschil tussen een vrachtvervoerder en een verzender

Een vrachtvervoerder en een verzender lijken misschien hetzelfde. De belangrijkste taak van beiden is namelijk het verzorgen van internationaal transport. Maar er zit wel degelijk verschil tussen deze twee. Maar wat zijn de verschillen? En moet u een transporteur kiezen voor het vervoer van uw goederen? In dit artikel zullen we de verschillen tussen deze twee vormen van transport bespreken. Een vrachtvervoerder richt zich namelijk op intercontinentaal transport. Terwijl een verzender goederen binnen een bepaald continent vervoert.

Een transporteur kiezen: vrachtvervoerder voor intercontinentaal transport

Een vrachtvervoerder is een transporteur die goederen intercontinentaal kan vervoeren. Daarvoor gebruiken deze bedrijven bijvoorbeeld vliegtuigen (luchttransport), schepen (zeetransport) of vrachtwagens (wegtransport). Vrachtvervoerders werken vaak samen met andere transportbedrijven om internationale transportdiensten aan te kunnen bieden.

De grootste vrachtvervoerders hebben wel vestigingen over de hele wereld. Maar de meeste vrachtvervoerder beschikken niet over hun eigen magazijnen, vrachtwagens, vliegtuigen of schepen. Ze zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het contact met de klant. Verder is hun taak om ervoor te zorgen dat de informatie beschikbaar is die nodig is om de vracht op de bestemming te kunnen afleveren.

Een transporteur kiezen: verzender voor intracontinentaal transport

‘Verzenders’ bieden diensten voor een andere vorm van transport. Vrachtvervoerders zorgen ervoor dat goederen intercontinentaal (bijvoorbeeld van Azië naar Europa) kunnen worden vervoerd. Verzenders transporteren aan de andere kant alleen goederen binnen een bepaald continent, bijvoorbeeld in Europa. Verzenders beschikken over hun eigen grote en kleinere vrachtwagens. Deze bedrijven zorgen er altijd voor dat de volledige capaciteit van een vrachtwagen wordt benut. Doordat deze transportbedrijven zo efficiënt mogelijk werken kunnen ze winst maken. Het kan heel erg verschillen hoe groot een dergelijk transportbedrijf is. Er zijn een aantal grote internationale spelers zoals Bolk, Kuipers en Heisterkamp. Maar er zijn ook kleine lokale verzenders die ongeveer 5-10 voertuigen hebben.

Moet u een transporteur kiezen? Dan moet u de transportdienst kiezen die het meest geschikt om uw goederen te vervoeren.

Het kan voor mensen die niet uit de transportwereld komen lastig zijn om beide soorten transport te onderscheiden. Wilt u een transporteur kiezen? Dan is het belangrijk dat u een transporteur kiest die gespecialiseerd is in het transporteren vanuit of naar een bepaald land. Sommige vrachtvervoerders kunnen goederen vanuit China met eigen materiaal transporteren. Bijvoorbeeld omdat ze de beschikking over hun eigen zeecontainers hebben.

Andere transportbedrijven richten zich meer op het vervoeren van luchtvracht van en naar de Verenigde Staten. Terwijl weer andere bedrijven zich richten op de handel en het transport van en naar Afrika. Dit geldt ook verzenders. Zo vervoeren sommige verzenders de meeste goederen in noordelijke richting, bijvoorbeeld naar Zweden of Denemarken. Terwijl andere verzenders meer zijn gespecialiseerd in het transport naar Zuid-Europa, bijvoorbeeld naar Spanje of Italië.

Over het algemeen is het mogelijk om met al deze transportbedrijven goederen naar een bepaald land te vervoeren. Dit is mogelijk omdat deze transportbedrijven simpelweg diensten van een andere transporteurs kopen als ze het zelf niet aankunnen. Vaak zorgt dit ervoor dat de kosten hoger zijn en dat de service minder is. Dit komt omdat er dan een extra partij betrokken is bij het transporteren van uw goederen.

Weet u naar of vanuit welk land u uw goederen wilt vervoeren? Dan moet u dus een transporteur kiezen die is gespecialiseerd in de vorm van transport die u nodig hebt. Wilt u een pallet vanuit Shanghai verzenden? Dan moet u een transporteur kiezen die uw goederen met eigen materiaal vanuit Shanghai kan verschepen. Of wilt u bijvoorbeeld twee pallets wijn vanuit Italië naar Nederland laten vervoeren? Dan moet u een transporteur kiezen die met een eigen vrachtwagen naar Italië rijdt.

Vergelijk en bestel diensten voor uw transport op Transporteca

Het kan veel werk zijn om een overzicht te krijgen van alle diensten die de verschillende transportbedrijven aanbieden. Gelukkig hebben we het meeste werk al voor u gedaan. Dus moet u een transporteur kiezen? Dan kunt u de informatie die u zoekt meteen terugvinden via Transporteca.