Incoterm beknopte gids

CFR verzendingsvoorwaarden uitgelegd

Wat betekent het om te handelen op basis van CFR verzendingsvoorwaarden? Blijf lezen om dit te weten te komen. Deze beknopte gids over CFR verduidelijkt de betekenis van CFR en specificeert de wettelijke verplichtingen van verkoper en koper bij het handelen met CFR-voorwaarden.

Binnen de internationale handel zijn een aantal handelsvoorwaarden (Incoterms) overeengekomen door bijna alle landen in de wereld. Deze Incoterms of International Commercial Terms werken als wettelijke contracten tussen verkoper en koper, waarin de verantwoordelijkheden en verplichtingen van de koper en verkoper in een bepaalde handel zijn vastgelegd. Deze gemeenschappelijke regels zijn ongetwijfeld een slimme zet geweest, aangezien het betekent dat het altijd duidelijk is wie er precies verantwoordelijk is voor een bepaald deel van het transport op een bepaald moment in het transportproces.

CFR – kortweg ‘Cost and Freight’ – is een internationale handelsterm die precies definieert wanneer de kosten, het risico en de eigendom van een product van de verkoper op de koper overgaat. Voor CFR gaat de eigendom over op de koper in de haven, luchthaven of terminal op de bestemming wanneer het product van het schip, het vliegtuig of de trein wordt gelost.

In de praktijk betekent dit dat de verkoper de kosten en vracht moet betalen die nodig zijn om de goederen naar de genoemde haven, luchthaven of terminal (afhankelijk van de vervoerswijze) op de plaats van bestemming te brengen, en dat naarmate de goederen de spoorlijn van het schip passeren, het risico van het vliegtuig of de trein in de haven, luchthaven of terminal, alsmede eventuele bijkomende kosten, worden overgedragen aan de koper. Bovendien vereist de CFR-transporttermijn dat de verkoper de goederen inklaren voor uitvoer.

CFR beknopte gids

In deze video legt Transporteca's oprichter en CEO, Morten Laerkholm, de basisprincipes van de handel op CFR-scheepvaartvoorwaarden uit.

Wanneer u uw transport online boekt op Transporteca, betekent het selecteren van de CFR verzendoptie dat de transportprijs die u online ziet alle kosten omvat vanaf uw adres bij vertrek naar de haven, luchthaven of terminal op bestemming. Naast het gehele transport zijn ook de exportformaliteiten in uw land inbegrepen.

Voor meer informatie over de internationale handelsvoorwaarden, vindt u hier onze post over het onderwerp, of bekijk onze andere beknopte Incoterm gidsen onderaan de pagina.

Neem contact met ons op via chat, e-mail of telefoon als u andere vragen heeft.