7 tips

Verzenden vanuit Engeland

Verzenden vanuit Engeland vergt geen grote voorzorgsmaatregelen. In deze gids hebben we wat advies gebundeld over hoe u het beste vracht kunt verzenden en importeren vanuit Engeland, en hoe u lastige valkuilen vermijdt.

1. Verzendopties vanuit Engeland

Wanneer u als bedrijf goederen dient te verzenden van Engeland naar Nederland, worden de algemene handelregels van de EU toegepast. De goederen kunnen vrij worden verzonden tussen landen, en zijn niet onderworpen aan speciale regels of uitzonderingen.

Vracht vanuit Engeland kan worden verzonden via vliegtuig, schip, trein en vrachtwagen. Het kan dus wat lastig zijn om de opties en prijzen te vergelijken, want deze hangen af van de manier van transport.

De keuze van de verzendmethode hangt vaak af van het type product dat verzonden dient te worden, maar een goede maatstaf is meestal de tijdspanne van de levering.

Zoek transport prijzen

De snelste optie is een verzenddienst, maar dit is meestal navenant de prijs; vracht die verzonden wordt met een vervoerder is een goedkopere optie als de levering niet dringend is. Daarom is het een goed idee om de verzending op voorhand te regelen indien het product en de tijd het toelaten.

2. Wie zorgt er voor de verzending?

Een belangrijke vraag die u zich moet stellen wanneer u uw goederen importeert vanuit Engeland, is wie er verantwoordelijk is voor de verzending.

Er zijn heel wat bedrijven die cargo transporteren van Engeland naar Nederland. Als u vracht koopt van een professionele vrachtvervoerder, worden de goederen ofwel getransporteerd in de vervoerders eigen voertuigen, of door een verzender die in onderaanneming van de vrachtvervoerder werkt. Dit staat u toe om de vrachtvervoerders service te krijgen alsook de voordelen die de vrachtvervoerder toekomt met de verzender.

Onafhankelijk wegtransport

Een andere optie is onafhankelijk transport – ook bekend als ‘man met een vrachtwagen’. Dit is een persoon die een vrachtwagen bezit en die uw goederen meeneemt op zijn volgende trip vanuit Engeland. Het is een verleidelijke optie omdat u heel lage kosten heeft, maar vergewis u ervan dat er vaak onvoorziene kosten de kop opsteken. Dit kunnen ferrytickets of brandstofprijzen zijn. Bovendien bent u niet verzekerd indien er iets fout gaat tijdens de reis.

Verzenden vanuit Engeland naar netherland

Vergelijk transporttarieven

Voor u beslist, is het een goed idee om een inschatting te maken gebaseerd op verschillende prijzen van vrachtvervoerders. Wanneer u ziet hoeveel van de prijs naar de verzending gaat, kunt u uitrekenen of het goedkoper zou zijn indien u het zelf regelt. Tegelijkertijd kunt u uitvinden of de prijs opweegt tegen uw winsten van de import. Neem wat tijd om de markt te bestuderen alvorens te beginnen. Als uw volume van import toeneemt in de toekomst, kunt u dit meenemen in uw inschatting – het principe van korting per volume is immers van toepassing in het verzenden van vracht.

3. Verzendingsprijzen vanuit Engeland

U kunt een prijsofferte aanvragen op onze website, en meteen onze all-in prijzen verkrijgen, of een aanbieding krijgen met een prijsgarantie van één van onze gelieerde vrachtvervoerders, en dit binnen de 24u. Bekijk hier de courante verzendingsprijzen.

4. BTW en douane

U hoeft geen douanekosten te betalen wanneer u goederen koopt binnen de EU. U moet wel op de hoogte zijn van BTW wanneer u zaken aankoopt van uw leverancier in Engeland.

Als importbedrijf hoeft u geen Britse BTW (belasting op toegevoegde waarde) te betalen, en om u ervan te vergewissen dat dit niet hoeft, dient u uw BTW nummer te geven aan uw Britse leverancier. U moet natuurlijk geregistreerd staan voor BTW en een BTW nummer hebben als u wilt importeren.

Eens de goederen zijn aangekocht, dient u de Nederlands BTW in te vullen op het BTW formulier en de BTW toe te voegen aan uw herverkoop van de producten in Nederland. U dient BTW te betalen op het transport zelf wanneer u verzendt binnen Europa.

5. Verdeling van verantwoordelijkheid

Het is de importeur die verantwoordelijk is; hij zorgt ervoor dat de producten de Nederlandse standaard haalt en dat het legaal is ze Nederland binnen te brengen. Een product dat legaal is in Engeland, is niet automatisch legaal in Nederland.

Verantwoordelijkheid voor de goederen tijdens het transport zelf wordt bepaald door de condities die bekomen zijn tijdens de overeenkomst tussen de verzender en ontvanger. De Internationale Kamer van Handel is verantwoordelijk voor de erkenning van deze condities – de zogenaamde Inco terms – een serie van standaard commerciële condities die in alle handel worden toegepast.

Afhangend van de condities en clausules die u kiest, worden de condities van verantwoordelijkheid en wie er uiteindelijk voor dient te betalen – en te regelen – tijdens de transportfases, vastgelegd. Dit geeft u de kans zeer helder uit te maken wie verantwoordelijk is voor wat, wanneer er twijfels of discussie zouden zijn.

Transport naar Engeland

6. Verzekering voor vracht vanuit England

Voor wegtransport is de vrachtvervoerders aansprakelijkheid gelimiteerd tot een hoeveelheid die is goedgekeurd tijdens de CMR Conventie (Convention on the Contract for the International Carriage of Goods by Road), dit komt overeen met € 9 per kg.

Indien de waarde van uw goederen plus het transport meer bedraagt dan deze limiet, raden we u aan een transportverzekering te overwegen. Het kan uit uw warenhuisverzekering komen, of apart genomen worden. Als u via ons portaal vracht bestelt vanuit Engeland, heeft u de kans om transportverzekering toe te voegen alvorens uw bestelling af te ronden.

De prijs van deze verzekering hangt af van de goederen zelf, maar de prijs schommelt tussen de € 17 en 3.334.

7. Verzenden van specifieke producten

Het is belangrijk aandacht te schenken aan de verzending en import van specifieke producten en producttypes vanuit Engeland. Het is altijd een goed idee om na te gaan of er een speciale regel van toepassing is op het product dat mogelijk speciale legalisering vereist.

Sommige specifieke goederen en producttypes hebben speciale aandacht nodig wanneer het aankomt op vracht en import. Het is altijd goed te weten of een product onder een special wet valt – en twee categoriën vereisen speciale aandacht: voedsel en gevaarlijke stoffen. Als u deze importeert of vervoert, is het makkelijk om in de problemen te raken als u geen aandacht besteedt aan de regels.

Om voedsel te importeren vanuit Engeland om te verkopen in Nederland moet uw bedrijf geregistreerd zijn als importeur bij het DVFA. Dit wordt gedaan via het  formulier op het Administration’s thuispagina. U kan ook checken of het voedsel overeenstemt met de toegepaste wetgeving wanneer het verkocht wordt in Nederland.

De import van gevaarlijke stoffen vergt special aandacht inzake vervoer. Het is moeilijke materie en de beste oplossing is om rechtstreeks advies te krijgen van het verzendbedrijf dat deze cargo vervoert tussen Engeland en Nederland. Het Transport Agentschap heeft een set van regels en tips voor het transport van gevaarlijke stoffen, het is een goed idee hiervan op de hoogte te zijn.

Handel met Engeland

Engeland is een belangrijke handelspartner voor Nederland en is de zesde grootste importmarkt voor Nederland inzake goederen – het wordt enkel voorgegaan door Noorwegen, China, Denemarken, Zweden en Duitsland.

Vracht verzenden vanuit Engeland met Transporteca

Als u vracht dient te verzenden vanuit Engeland, kan u hiervoor verzendingen zoeken op dit portaal en prijzen en transittijden online opvragen. Als u behoeftes hebt waarvoor we geen online prijzen hebben, zullen we offertes aan onze partners vragen en u een offerte sturen binnen de 24u, zonder enige verplichting  – en met een prijsgarantie!