Handleiding

Transport vanuit Polen

Bent u op zoek een oplossing voor transport vanuit Polen? Op deze pagina vindt u alle tarieven voor het vervoeren van goederen en het transport vanuit Polen.

Op onze webpagina www.transporteca.nl kunt u online zoeken naar de prijzen voor het verzenden van uw goederen.  Hier kunt u makkelijk vinden wat het transport vanuit Polen van uw goederen kost.  Kunt u de prijzen voor het transport vanuit Polen niet vinden? Dan zal Transporteca u binnen 24 uur een offerte opsturen. Bij de verzendprijzen van Transporteca voor het transport vanuit Polen zijn alle kosten inbegrepen.

Dit betekent dat alle kosten zijn gedekt vanaf het moment dat de goederen bij uw leverancier worden afgehaald. Tot het moment dat uw goederen worden afgeleverd op het adres dat u hebt opgegeven. Met andere woorden, er zijn geen verborgen kosten of kosten achteraf.

Geen accijnzen

Binnen alle landen binnen de Europese Unie geldt dat er vrij vervoer van goederen mogelijk is. Omdat Polen lid is van de EU betaalt u geen accijnzen op goederen bij transport vanuit Polen.

Importeren vanuit Polen: transport over de weg

Goederen die geïmporteerd worden vanuit Polen naar Nederland worden  vaak met een vrachtwagen vervoerd. De meeste vrachtwagens die vanuit Polen naar Nederland gaan, transporteren de goederen via Duitsland. Maar sommige mensen kiezen ervoor om de goederen vanuit Gdansk of Swinoujscie met de boot te vervoeren.

Voor wegtransport vanuit Polen kunt uit verschillende voertuigen kiezen om de goederen te vervoeren. Dit is afhankelijk van het soort goederen die u wilt laten vervoeren. De vrachtwagen die hiervoor het meest wordt gebruikt is de zogenaamde gordijntrailer. Dit is de vrachtwagen die veel op snelwegen te zien is. Deze vrachtwagen is 13,6 meter lang en heeft een afdekzeil en spanbanden. Dit type vrachtwagen kan 33 Europallets vervoeren.

Pallettransport vanuit Polen

Wilt u goederen laten vervoeren en daarvoor een transport vanuit Polen bestellen? Dan is het belangrijk om te weten hoeveel pallets uw leverancier heeft gebruikt heeft om uw goederen te verpakken. Ook is het belangrijk dat u weet hoe hoog de pallets zijn opgestapeld.  De oppervlakte van een Europallet is 120 x 80 centimeter. Als u wilt weten hoeveel kubieke meter ruimte de pallets met uw goederen innemen dan kunt u deze berekening toepassen. Dan vermenigvuldigt u de hoogte, de lengte en de breedte in centimeters van de pallet. In dit geval gaan we ervan uit dat de pallet 180 centimeter hoog is. Dan neemt de pallet 120x80x180 = 1.728 kubieke meter (m3) ruimte in.

Pakketpost vanuit Polen

U kun er ook voor kiezen om vanuit Polen pakketpost naar Nederland te versturen. Dan kunt u kleinere pakketten versturen die niet op een pallet zijn verpakt. Er zijn een aantal koeriersdiensten zoals TNT, UPS en DHL het transport vanuit Polen van pakketjes voor u kunnen regelen. Dan zullen uw pakketjes door een lokale vervoerder bij uw leverancier worden afgehaald. Vervolgens worden de pakketjes in de vrachtwagen geladen en afgeleverd bij het distributiecentrum in Polen van de koerier die u kiest.  Als de vrachtwagen in Nederland arriveert worden uw pakketjes afgeleverd bij het distributiecentrum in Nederland. Vervolgens worden de pakketjes afgeleverd op het adres dat u hebt gekozen.

De tijd dat het duurt voordat uw pakketjes in Nederland worden afgeleverd is normaal gesproken 2-3 dagen.

Voorbeelden voor transport vanuit Polen naar Nederland

Van Lodz in Polen naar Eindhoven.
5 pallets, 7,2 kubieke meter, 845kg – prijs EUR 666, bij deze prijs zijn alle kosten inbegrepen.

Van Poznan in Polen naar Amsterdam.
1 pallet, 145 cm hoog, 210 kg – prijs EUR 185, bij deze prijs zijn alle kosten inbegrepen.

Van Kielce in Polen naar Den Haag.
8 pakketjes, 66kg – prijs EUR 276, bij deze prijs zijn alle kosten inbegrepen.