Transport vanuit Polen

Bent u op zoek naar transporttarieven voor het vervoeren van uw vracht vanuit Polen?

Op het portaal www.transporteca.com kunt u online prijzen zoeken voor uw verzendingen, snel en gemakkelijk, wanneer het u uitkomt. Als u online de prijs die u zoekt niet vindt, zal Transporteca u binnen 24 uur een offerte aanbieden. De verzendprijzen van Transporteca inzake Polen dekken alles, van ophaling bij uw leveranciers adres tot levering aan uw adres – met andere woorden, geen verborgen kosten.

Geen accijnzen

Omdat Polen lid is van de EU, waar er vrije markt van goederen is, worden er geen accijnzen gerekend op uw goederen.

Importeren vanuit Polen: wegtransport

Import vanuit Polen wordt meestal gebracht via vrachtwagens. De meeste vrachtwagens die naar Nederland gaan, passeren Duitsland, maar sommige mensen verkiezen de boot via Gdansk of Swinoujscie.

Wegtransport vanuit Polen kan met heel wat voertuigen ondernomen worden, afhankelijk van het type goederen die ze vervoeren. De meest voorkomende is de “13.6-er” die u waarschijnlijk bekend voorkomt, dit is de vrachtwagen die u op de autosnelwegen terugvindt met de touwen aan de zijkant (gordijntrailers). Dit type vrachtwagen kan 33 Euro pallets vervoeren.

Pallettransport vanuit Polen

Wanneer u verzendingen bestelt vanuit Polen, is het belangrijk te weten hoeveel pallets uw leverancier gebruikt heeft om uw goederen te verpakken, en hoe hoog de pallets gestapeld zijn. De basis van een Euro pallet meet 120cm x 80cm. Als u wilt weten hoeveel kubieke meter uw pallet zal innemen, uitgaande van het feit dat ze 180cm hoog is, kunt u dit berekenen door de hoogte maal de breedte maal de diepte te doen – hier 120x80x180 = 1.728 kubieke meter (m3).

Pakketpost vanuit Polen

Verzenden vanuit Polen kan ook via pakketpost, waar u kleinere pakjes verstuurt die niet verpakt zijn op pallet. Een koeriersdienst wordt hiervoor gebruikt, u kent ze als TNT, UPS en DHL. Uw pakjes worden door een lokale vervoerder opgehaald bij uw leverancier en dan op een vrachtwagen gezet naar het Poolse distributiecentrum van uw koeriersdienst. Wanneer de vrachtwagen aankomt in Nederland, worden uw pakjes afgeleverd, rechtsreeks van het Nederlandse distributiecentrum tot aan uw adres.

Transittijd voor verzending van Polen naar Nederland is normaliter 2-3 dagen.

Voorbeelden voor transport vanuit Polen naar Nederland

Van Lodz, Polen naar Eindhoven
5 palletten, 7.2 kubieke, 845kg – prijs € 910, all-in

Van Poznań, Polen naar Amsterdam
1 pallet, 145 cm hoog, 210 kg – prijs € 200, all-in

Van Kielce, Poland naar Haag
8 pakjes, 66kg – prijs € 600, all-in