Een koeriersdienst kiezen

Als uw goederen opgehaald en snel afgeleverd moeten worden, dan zijn koeriersbedrijven vaak de beste optie. Op Transporteca vergelijkt u gemakkelijk de kosten en transittijden van een groot aantal (internationale) koeriersdiensten.

Wanneer is een koerier de beste keuze?

Een koeriersdienst is de beste keuze:

Bij het verzenden van kleinere items met een kleiner volume dan één kubieke meter
Als u snelle verzending nodig heeft

Vind een koeriersbedrijf voor uw verzending

Koeriersbedrijven werken niet met een minimumgrootte van pakjes zoals vrachtvervoerders en verzenders. Uw pakjes worden gewogen en gemeten wanneer ze in het distributiecentrum aankomen, en u betaalt exact het gewicht en de kubieke afmetingen die u verzendt. Niets meer en niets minder. Dit betekent dat koerierstransport vaak de goedkoopste oplossing is wanneer uw verzending relatief klein is (kleiner dan één kubieke meter).

Snelheid is belangrijk

Het woord ‘koerier’ komt van het Latijnse ‘currere’ en het Franse ‘courier’, hetgeen ‘loper’ betekent. Snelheid is ook het sleutelwoord voor dit type transport. De industrie wordt gekarakteriseerd door een hoge efficiëntiegraad waar pakjes constant in beweging zijn. Dit betekent dat pakjes vaak ‘s nachts geleverd worden – zelfs internationaal. Als u uw goederen snel dient te verzenden, moet u een koeriersdienst gebruiken.

Hoe werkt een koeriersdienst?

Hoe werkt een koeriersdienst?

Koeriersbedrijven hebben heel wat controle over hun transportnetwerk. Deze bedrijven hebben hun eigen (luchtvaart)voertuigen, die cargo transporteren tussen een groot aantal distributiecentra, die het bedrijf ook controleert.

Tegelijkertijd beschikken ze ook over excellente technologie. Distributiecentra zijn enorm geautomatiseerd en de pakjes kunnen in real-time getraceerd worden door barcodes te scannen en gebruik te maken van geavanceerde elektronische oplossingen.

Welke koerier kies ik?

Er zijn enkele internationale koeriersbedrijven, maar ze zijn niet de beste voor alle koeriersdiensten. Er zijn heel wat situaties waar een lokale, nationale of regionale koerier een betere en goedkopere optie is:

Als u uw goederen moet verzenden via een intercontinentale dienst, zoals van of naar Azië/De Verenigde Staten, bent u het beste af met één van de ‘grote drie’: FedEx, UPS of DHL.
Als u uw goederen moet verzenden naar of van een ander land binnen Europa, kiest u het beste voor TNT of GLS.
Als u voor een oplossing voor distributie binnen Nederlands zoekt, of andere Noordelijke landen, zijn PostNord en Bring de beste optie.
Als u iets moet afleveren binnen de stadsgrenzen, kan u het beste een lokale koerier opzoeken.

Transporteca bepaalt automatisch de koeriersdienst die voor uw verzending de beste oplossing biedt.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een koeriersdienst?

Dingen veranderen snel in de koerierindustrie. Soms wat te snel. De hoge vraag inzake productiviteit betekent dat pakjes vaak wat onvoorzichtig behandeld worden. Zorg ervoor dat u pakjes goed inpakt zodat ze de reis aankunnen. We raden u aan sommige items, zoals wijnflessen, te verzenden met een verzender, zelfs al zou dit veel duurder zijn.