Handleiding

Transport naar Polen

U kunt de tarieven voor het transport naar Polen op onze website bekijken. Hier vindt u tevens een overzicht van de opties voor het verzenden van uw goederen naar Polen. Kunt u de dienst voor het transport naar Polen waar u naar op zoek bent niet op onze website vinden? Dan zullen we voor u vrijblijvend offertes bij onze transportpartners aanvragen. Voor het transport naar Polen kunnen we u tevens een prijsgarantie bieden!

Wilt u goederen naar Polen verzenden?

Voor het transport van goederen van Nederland naar Polen wordt meestal een vrachtwagen gebruikt. Dit geldt zowel voor transport naar Polen met een koeriersdienst als voor goederen die op pallets worden vervoerd. Bent u op zoek naar een oplossing voor het transport naar Polen van uw goederen? Dan is het vaak de beste optie om uw goederen over de weg te laten vervoeren. Er vertrekken namelijk zeer vaak vrachtwagens met goederen naar Polen. Daardoor is wegtransport naar Polen een snellere optie dan bijvoorbeeld zeetransport.

Pallets zijn gemaakt van hout of plastic en de standaardafmetingen zijn meestal 120cm bij 80cm. Pallets mogen maximaal 2.10m hoog zijn. Pallets die hoger zijn kunnen niet via wegtransport naar Polen worden vervoerd. Dit komt omdat de pallets dan te hoog zijn om in de vrachtwagen te laden.

Tarieven voor het transport naar Polen van goederen die op pallets staan

Kiest u ervoor om uw goederen via wegtransport naar Polen te vervoeren? Dan moet u ervoor zorgen dat uw pallets stevig en stabiel zijn. Dit kunt u doen door uw goederen in plastic folie te wikkelen. Dit materiaal is vergelijkbaar met Vita Wrap of Saran Wrap, maar dan sterker. U moet er bovendien voor te zorgen dat uw pallets zijn voorzien van een label met informatie. Op dit label moet zowel de naam als het adres van de verzender in Nederland worden weergegeven. Ook moet het label de naam van de ontvanger en het afleveradres in Polen bevatten.

transport naar polen

Prijzen voor het transport naar Polen met een koeriersdienst

Wilt u slechts een kleine hoeveelheid goederen naar Polen verzenden? Dan kan het een goede optie zijn om te kiezen voor een koeriersdienst voor het transport naar Polen.

Er zijn een aantal bekende koeriersdiensten zoals UPS, TNT en DHL. Als u kiest voor een koeriersdienst dan komt een bestelbus van de koerier uw goederen ophalen op het adres dat u doorgeeft. Vervolgens worden uw goederen naar het distributiecentrum van de koerier getransporteerd.

Bij het distributiecentrum worden uw goederen in een vrachtwagen geladen die naar Polen gaat. De koerier zal uw pakjes bij een distributiecentrum in Polen afleveren. Vervolgens worden de goederen weer in een bestelbus van een lokale koerier geladen. Deze koerier zal uw goederen uiteindelijk op het adres van de ontvanger bezorgen.

Zeetransport naar Polen

Geografisch gezien is Polen gelegen nabij een aantal grote Europese havens, zoals de havens van Bremerhaven en Hamburg. De meeste zeecontainers die worden gebruikt voor het transport naar Polen worden in de havens gelost. Vervolgens worden de containers met goederentreinen naar Polen vervoerd. Op het station in Polen worden de goederen in een vrachtwagen geladen. Daarna worden de goederen door de transporteur op het adres van de ontvanger afgeleverd.

Wilt u bijvoorbeeld goederen naar Polen verzenden die in China zijn gemaakt en deze vervolgens doorverkopen op de Nederlandse markt? Dan zal het zeetransport van China naar Polen ongeveer 47 dagen in beslag nemen. Kiest u ervoor om uw goederen via luchttransport naar Polen te vervoeren? Dan duurt het ongeveer 10 dagen voordat uw goederen in Polen aankomen. De vervoerstijd van Nederland naar Polen via wegtransport is ongeveer 2-3 dagen.

Kiest u voor het transport naar Polen om uw goederen via zeetransport te laten transporteren? Als u goederen van Nederland naar Polen verstuurt dan komen deze meestal aan in Gdansk of Swinoujscie.

Prijzen voor het transport naar Polen

Eindhoven naar Poznan in Polen
4 pallets, 6.7 kubieke meter, 240kg – prijs EUR 752. Bij deze prijs zijn alle kosten inbegrepen.

Rotterdam naar Rybnik in Polen
1 pallet met een hoogte van 80 cm, 100 kg – prijs EUR 141. Bij deze prijs zijn alle kosten inbegrepen.

Amsterdam naar Lodz in Polen
3 pakjes, 45kg – prijs EUR 71. Bij deze prijs zijn alle kosten inbegrepen.