Transport naar Polen

U kan transporttarieven en verzendopties naar Polen hier opzoeken op ons portaal. Als we de dienst die u nodig heeft, niet aanbieden, zullen we offertes aanvragen bij onze vervoerders van ons netwerk – met een prijsgarantie!

Wilt u goederen verzenden naar Polen?

Vracht transporteren van Nederland naar Polen gebeurt gewoonlijk via vrachtwagen – zowel voor koerierverzendingen als voor cargo op pallets. Transittijden en frequente vertrekken maken verzenden naar Polen via wegtransport geschikter dan goederen transporteren via zee.

Pallets zijn vervaardigd van hout of plastic, en de basisafmetingen zijn meestal 120cm op 80cm. Pallets mogen maximum 2.10m hoog zijn, anders kunnen ze niet in een vrachtwagen richting Polen geladen worden.

Transporttarieven voor het verzenden van pallets naar Polen

Wanneer u vracht verzendt naar Polen via vrachtwagens, moet u ervoor zorgen dat uw pallets stabiel zijn door ze in te tapen met folie (een beetje zoals Vita Wrap of Saran Wrap – maar sterker). Bovendien dient u ervoor te zorgen dat uw pallets een label bevatten met zowel de naam en het adres van de verzender in Nederland als de ontvangers naam en adres in Polen.

Transport naar Polen netherlands

Transport prijzen van koeriersdiensten

Als u enkel kleinere verzendingen naar Polen wilt verzenden, kunt u misschien een kijkje nemen bij koeriersdiensten.

U bent waarschijnlijk reeds vertrouwd met diensten zoals UPS, TNT en DHL. Uw vracht naar Polen wordt door een lokaal distributievoertuig opgehaald op uw adres of het adres van uw bedrijf in Nederland, die het dan naar het warenhuis van het koerierbedrijf brengt.

Alle vracht naar Polen wordt verzameld op een vrachtwagen in het warenhuis en wordt naar het Poolse pakjesdistributiecentrum gebracht. Lokale Poolse distributievoertuigen zullen dan rechtstreeks uw verzendingen afleveren bij het adres van uw ontvanger.

Zeevracht naar Polen

Geografisch gezien is Polen een goede locatie om grote Europese havens te bereiken, zoals Bremerhaven, Hamburg en Amsterdam. Zeevrachtcontainers worden meestal gelost in deze havens, waarna de containers naar Polen worden verstuurd via goederentreinen. De container wordt opgehaald aan het goederentreinstation door een Poolse vrachtwagen en afgeleverd aan het adres van de ontvanger.

Als uw goederen bijvoorbeeld gemaakt zijn in China en vervolgens verder verhandeld worden in Polen voor ze bij uw klanten in Scandinavië terechtkomen, zal de transporttijd van China naar Polen met zeetransport ongeveer 47 dagen bedragen. Luchttransport duurt ongeveer 10 dagen. De transittijd van Nederland naar Polen via vrachtwagen is 2-3 dagen.

Verzendingen verstuurd van Scandinavië naar Polen via de zee, normaliter in volle containers, komen aan in Gdansk en Swinoujscie.

Transportkosten voor verzendingen naar Polen

Van Warszawa naar Poznań, Polen
4 pallets, 6.7 kubieke meter, 240kg – prijs złoty 3,200, all-in

Van Katowice naar Rybnik, Polen
1 pallet met een hoogte van 80 cm, 100 kg – prijs złoty 600, all-in

Van Krakow naar Lodz, Polen
3 pakjes, 45kg – prijs złoty 300, all-in