Alles wat u moet weten

Importeren vanuit Frankrijk

Het importen vanuit Frankrijk van goederen is eigenlijk vrij eenvoudig. Frankrijk is namelijk een actief lid van de EU en heeft een grote bijdrage geleverd aan de Europese handelsverdragen. Daardoor zijn er relatief veel Nederlandse bedrijven die goederen importeren vanuit Frankrijk. Dit komt onder andere doordat er binnen de Europese Unie vrij verkeer van goederen mogelijk is. Daarbij is Frankrijk een land dat veel typisch Franse producten exporteert. In dit artikel willen we antwoord geven op de meest voorkomende vragen die worden gesteld bij transport vanuit Frankrijk.

De Franse markt

Frankrijk is dus een groot exportland en er zijn in dit land een aantal zeer grote multinationals gevestigd. Mede daardoor staat Frankrijk op plek zeven als het gaat om de landen die de meeste producten exporteren. Ook is Frankrijk het één na grootste handelsland in de EU als het gaat om importeren en exporteren.

Frankrijk exporteert veel verschillenden soorten producten en diensten voor de meeste uiteenlopende sectoren. Zoals bijvoorbeeld: voertuigen, vliegtuigen, farmaceutische producten, cosmetica, plastic, geraffineerde olie, chemische producten en stalen en landbouwproducten. Het is zelfs zo dat Frankrijk na de VS de één na grootste exporteur van landbouwproducten is.

Vorm van transport voor importeren vanuit Frankrijk

De meeste goederen die worden getransporteerd binnen Europa worden met een vrachtwagen vervoerd. Dit geldt ook voor het importeren vanuit Frankrijk. Het wegennet in Europa is uitstekend en wordt zeer goed onderhouden. Daardoor kunt u uw goederen vanuit elk deel van Frankrijk makkelijk en snel naar uw bedrijf in Nederland laten vervoeren.

Bestelt u de dienst voor het transporteren van uw goederen bij Transporteca? Dan worden uw goederen altijd van deur-tot-deur bezorgd. Dit betekent dat uw niet goederen bij een magazijn hoeven te worden afgehaald of bezorgd. Zo krijgt de vrachtvervoerder nooit te maken met een magazijn dat overvol is. De vervoerder haalt de goederen namelijk af bij een door u opgegeven adres. Vervolgens worden de goederen bezorgd op het adres dat u wilt.

Bereikbaarheid over de weg

Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de omstandigheden als het gaat om het importeren vanuit Frankrijk. Op het platteland zijn er namelijk veel smalle en bochtige weggetjes. Het is voor grote vrachtwagens onmogelijk om over dit soort wegen te rijden. Daarom is het belangrijk dat u hier van tevoren van op de hoogte bent. Dan kunt u dit doorgeven aan de vervoerder zodat de vervoerder een kleine vrachtwagen kan sturen. Hetzelfde geldt voor de bezorging van de goederen in Nederland. Hebt u bijvoorbeeld een smalle oprit? Dan kan de vervoerder een kleinere auto sturen om de goederen te bezorgen. Anders moet de vervoerder de goederen op een plek in de buurt van uw bedrijf lossen die wel geschikt is. Daardoor moet u de goederen later zelf nog verplaatsen terwijl dit niet nodig was geweest.

importeren vanuit frankrijk

Afhalen en bezorging van de goederen

Het is belangrijk dat u weet welke mogelijkheden uw vervoerder biedt voor het inladen van de goederen. Grote transportbedrijven beschikken meestal over een laadklep en een vorkheftruck om de goederen te kunnen laden en lossen. Daarentegen beschikken kleinere transportbedrijven of kleine wijnboeren vaak niet over dit materiaal voor het laden en lossen. Daarom is het belangrijk dat u weet over welk materiaal uw vervoerder beschikt voor het laden en lossen. Als u dat weet dan kunt u ook de juiste dienst voor het vervoer van uw goederen bestellen.

Beschikt uw leverancier niet over materiaal om goederen te laden en te lossen? Dan zult u bijvoorbeeld een vrachtwagen met een laadklep moeten bestellen zodat uw goederen kunnen worden geladen en gelost. De laadklep aan de achterkant van de vrachtwagen wordt gebruikt om de goederen op te tillen en te laten zakken. Zo kunnen de goederen in de vrachtwagen worden geladen of uit de vrachtwagen worden gelost. U moet hier ook rekening mee houden als de goederen in Nederland worden bezorgd en de goederen moet worden gelost. Beschikt u over een lift of een vorkheftruck zodat u de goederen zelf kunt lossen? Of moet u voor de bezorging van uw goederen een vrachtwagen met een laadklep bestellen? Het is cruciaal dat de vervoerder hier van tevoren van op de hoogte is. Dit voorkomt namelijk dat de vervoerder weer onverrichter zake moet vertrekken als de goederen worden bezorgd.

bereikbaarheid over de weg

Verpakking

Het is tevens belangrijk dat u op de hoogte bent van het feit op welke manier uw goederen zijn verpakt. Normaal gesproken worden standaard goederen gepalletiseerd. Dit betekent dat uw goederen op pallets worden gezet. Het kan echter wel verschillen op wat voor soort pallets uw goederen worden gestapeld. Zo kunnen uw goederen bijvoorbeeld op (standaard) Europallets, Engelse pallets of andere pallets worden gezet. Om de prijs te berekenen voor het importeren vanuit Frankrijk heeft de vervoerder een aantal gegevens nodig. Zo moet de vervoerder op de hoogte zijn van het precieze volume en gewicht van uw verzending. Daarom is het een goed idee om deze exacte gegevens eerst op te vragen bij uw leverancier. Als u deze gegevens hebt dan kunt u vervolgens een prijsopgave bij een vrachtvervoerder aanvragen.

Over het algemeen is de veiligste oplossing om goederen die op pallets staan te vervoeren. Deze manier van verpakken is ook de makkelijkste optie voor de vervoerder. Tijdens het transport van Frankrijk naar Nederland moeten uw goederen namelijk een paar keer uitgeladen en ingeladen worden. En hoe steviger uw goederen zijn verpakt, hoe kleiner de kans is dat uw goederen beschadigd raken. Het is uiteraard ook mogelijk om pakketten en andere producten met afwijkende afmetingen te versturen die niet op pallets staan. Wilt u pakketten importeren vanuit Frankrijk die niet zijn gepalletiseerd? Dan brengt dit voor de vervoerder meer werk met zich mee. De vervoerder zal in dat geval een prijsopgave voor uw specifieke verzending maken.

Wilt goederen uit Frankrijk importeren die niet op pallets staan? Dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected] en ons de gegevens van uw verzending doorgeven. Dan helpen we u graag door u een vrijblijvende prijsopgave voor uw verzending te sturen.

Koerier

Wilt u kleinere pakketjes importeren vanuit Frankrijk? Dan  kunt u de goederen ook door een koerier laten transporteren. Een koeriersdienst is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het transporteren van kleinere producten. Een aantal bekende koeriersbedrijven zijn bijvoorbeeld FedEX, UPS en TNT. Koeriersdiensten transporteren de goederen altijd van deur-tot-deur. Ook kunnen deze bedrijven de goederen vaak sneller bezorgen dan een normaal bedrijf voor wegtransport. Aan de andere kant is de prijs voor het vervoeren van uw goederen bij een koeriersdienst een stuk hoger.

Is het voor u een interessante optie om uw goederen door een koerier naar Nederland te laten vervoeren? Houd er dan alstublieft rekening mee dat de tarieven voor het transport erg kunnen verschillen. Zo zijn de standaardtarieven die voor iedereen beschikbaar zijn vrij hoog. Aan de andere kant zijn de tarieven voor grote klanten van de koeriersdiensten vaak een stuk lager. Hebt u nog geen prijsafspraak met de koeriersdienst gemaakt voor het importeren vanuit Frankrijk van goederen? Dan kunt u naar de website transporteca.nl gaan en geld besparen op het vervoer met een koeriersdienst.

We raden het u sterk aan om geen breekbare goederen door een koerier te laten transporteren. De goederen moeten tijdens het vervoer namelijk een aantal keer uitgeladen en weer ingeladen worden. Vaak wordt er nogal ruw met de pakketjes omgegaan. Daardoor wordt het risico op mogelijke beschadigingen een stuk groter. Maar zijn uw goederen op een professionele manier verpakt en vallen uw goederen onder de categorie niet breekbaar? Dan kan het een hele goede optie zijn om uw kleinere verzending door een koerier te laten transporteren.

Hoe lang duurt het voordat de goederen vanuit Frankrijk aankomen?

Bij het importeren vanuit Frankrijk van goederen maakt het geen verschil uit welk deel van Frankrijk de goederen komen. Laat u uw goederen met een normaal bedrijf voor wegtransport vervoeren? Dan duurt het normaal gesproken 5-8 dagen voordat uw goederen in Nederland zijn. Per vrachtvervoerder vertrekken er wekelijks ongeveer 1-2 vrachtwagens richting Nederland. Er worden dagelijks bij verschillende leveranciers in Frankrijk goederen afgehaald. De bestelling voor het laten afhalen van goederen kan in de meeste gevallen 1-2 dagen van tevoren worden gedaan. Daarna worden de goederen naar het magazijn van de vrachtvervoerder gebracht. Vervolgens worden de goederen getransporteerd met de eerstvolgende vrachtwagen die naar Nederland vertrekt. Als de goederen in Nederland aankomen dan worden deze afhankelijk van de plaats van de eindbestemming gesorteerd. Meestal worden de goederen de volgende dag afgeleverd op het adres dat u hebt opgegeven.

voorbeelden van prijzen bij importeren vanuit frankrijk

Voorbeelden van prijzen bij het importeren vanuit Frankrijk

Hieronder geven we een aantal voorbeelden van prijzen. Zo krijgt u een idee wat het kost als u goederen wilt importeren vanuit Frankrijk.

Bordeaux – Amsterdam
1 Europallet, 700 kg
Vervoerstijd: 5-7 dagen
EUR 209

Saint-Étienne – Utrecht
2 Europallets, 1500 kg
Vervoerstijd: 5-7 dagen
EUR 374

Parijs – Rotterdam
3 Europallets, 1800 kg
Vervoerstijd: 5-7 dagen
EUR 541

Straatsburg – Den Haag (koerier)
5 pakketjes (0,18, m³), 40 kg
Vervoerstijd: 3-4 dagen
EUR 124

Vrij verkeer van goederen binnen de EU

Zoals u waarschijnlijk weet is Frankrijk lid van de EU en maakt Frankrijk deel uit van de gemeenschappelijk Europese markt. Binnen deze gemeenschappelijke Europese markt is vrij verkeer van goederen mogelijk zonder dat er douanebelasting wordt geheven. De importeur hoeft dus geen importbelasting te betalen bij het importeren vanuit Frankrijk naar Nederland. Voor meer informatie over het importeren van goederen vanuit EU-landen kunt u hier kijken.

U moet er echter wel rekening mee houden dat er een aantal beperkingen gelden op het importeren van goederen. Zo mag u bepaalde goederen alleen in beperkte mate importeren. U moet bijvoorbeeld accijns betalen als u wijn wilt importeren vanuit Frankrijk. Deze accijns zijn van toepassing als u bepaalde producten zoals tabaksproducten of alcohol naar Nederland wilt importeren. Als u meer informatie wilt over het naar Nederland importeren van alcohol kunt u hier klikken.

Wilt u wijn importeren vanuit Frankrijk voor eigen gebruik? Dan mag u per verzending maximaal 120 flessen of 90 liter wijn importeren vanuit Frankrijk.

wijn importeren vanuit frankrijk

Klaar om goederen te gaan importeren vanuit Frankrijk?

Op onze website transporteca.nl kunt u makkelijk de manier van transport zoeken die voor u het meest geschikt is. Hebt u de gewenste manier van vervoer gevonden? Dan kunt u het transport voor het importeren vanuit Frankrijk rechtstreeks op onze website bestellen. U hoeft alleen maar ‘pallets’ of ‘pakketjes’ te selecteren. Daarna voert u de hoeveelheid, de afmetingen en het gewicht van uw verzending in. Vervolgens voert u de postcodes of de plaatsnamen in van de plaatsen waar de goederen moeten worden afgehaald en bezorgd.

Als u uw contactgegevens hebt ingevoerd, ontvangt u van ons een prijsopgave. Deze prijsopgave is volledig vrijblijvend. Nu kunt u het transport voor het importeren vanuit Frankrijk rechtstreeks op onze website bestellen. Hebt u de door u gewenste dienst voor het transport bevestigd en betaald? Dan ontvangen u en de vrachtvervoerder allebei een e-mail met de gegevens van de bestelling. De vrachtvervoerder maakt vervolgens de afspraken voor het afhalen van de goederen.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent, dan helpen we u graag. U kunt op de volgende manieren contact met.