Incoterm beknopte gids

DAP inclusief douane inklaring

We weten allemaal dat er veel dingen zijn om bij te houden wanneer u te maken heeft met internationale handel. Vooral de International Commercial Terms lijken veel vragen op te roepen bij onze klanten. Met de volgende beknopte handleiding hopen we uit te leggen hoe het werkt wanneer u kiest voor Transporteca’s licht gewijzigde verzendtermijn: DAP inclusief inklaring.

Binnen de wereldwijde handel zijn een aantal internationale handelsvoorwaarden overeengekomen, ook bekend als de Incoterms. De meeste landen over de hele wereld erkennen deze voorwaarden, wat in ieders voordeel is, omdat het betekent dat als je een specifieke handelsterm hebt afgesproken, je ook precies weet wie verantwoordelijk is voor de betaling van elk deel van het transportproces.

Kortom, Incoterms helpen precies te verduidelijken wanneer de eigendom, kosten en risico’s van een product van de verkoper aan de koper worden overgedragen.

DAP (kort voor Delivered At Place) inclusief inklaring is een interpretatie van de oorspronkelijke DAP handelstermen. Voor beide geldt dat de eigendom van de verkoper wordt overgedragen aan de koper op het adres van de koper op de plaats van bestemming.

Wat DAP inclusief inklaring onderscheidt van de traditionele DAP-voorwaarden, is dat inklaring op bestemming is inbegrepen in de transportprijs die Transporteca aanbiedt.

In de praktijk betekent dit dat wanneer u naar DAP inclusief inklaring zoekt op Transporteca, de prijs die u op het scherm ziet, het volledige transport van uw adres bij de oorsprong naar het adres van de klant op de bestemming omvat, zelfs inclusief de inklaring bij invoer in het land van bestemming.

Beknopte gids over DAP inclusief douane inklaring

In deze video legt Morten Laerkholm, oprichter en CEO van Transporteca onze interpretatie van de exportterm DAP uit: DAP inclusief douaneafhandeling, wat een beschikbare verzendoptie is wanneer u transport boekt met Transporteca.

Door DAP inclusief douaneafhandeling te selecteren, hoeft uw klant dus niet te zorgen voor de inklaring op de plaats van bestemming, wat anders wel het geval zou zijn bij handel op reguliere DAP-voorwaarden.

Als er op de plaats van bestemming formaliteiten van uw klant worden verlangd, bijvoorbeeld dat ze moeten worden geregistreerd, of dat ze een bedrijfsregistratienummer moeten hebben, dan zullen we hen toch moeten bereiken om deze formaliteiten te regelen.

Als u meer wilt weten over de handelsvoorwaarden, kijk dan op onze post op Incoterms. Wij zijn ook beschikbaar voor alle vragen die u heeft op chat, e-mail en telefoon.