Wat u moet weten

Gaat u naar het buitenland verhuizen?

Gaat u naar het buitenland verhuizen en is er geen bedrijf dat betaalt voor uw verhuizing? Dan zou het een optie kunnen zijn om uw goederen met een gewone vervoerder te verzenden. In vergelijking met een traditioneel verhuisbedrijf is dit is over het algemeen namelijk 70-80% goedkoper.

1. Gaat u op eigen kosten naar het buitenland verhuizen?

Lang niet alle vervoerders willen uw goederen en persoonlijke bezittingen naar het buitenland verhuizen. Het is zelfs zo dat bijna alle vervoerders, ‘nee bedankt’ zeggen en verzoeken om goederen te vervoeren snel weigeren. Dat doen ze op basis van negatieve ervaringen in het verleden. Ervaringen die ze hebben opgedaan met particuliere klanten die niet weten hoe vervoerders en vrachtwagens werken. Daarom hebben ze onrealistische verwachtingen met betrekking tot de dienst die ze kopen.

Toch is het absoluut mogelijk om een vervoerder uw goederen naar het buitenland te laten vervoeren. Daarbij is het echter zeer belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt tussen u en de vervoerder. Het belangrijkste bij een goedkope en zorgeloze verhuizing is dat het vervoer op de voorwaarden van de vervoerder wordt gedaan. En niet op uw voorwaarden.

buitenland verhuizen

U zult zelf voor alle juridische zaken moeten zorgen zoals de verpakkingen en de documenten. Alleen dan kan de vervoerder uw goederen makkelijk afhalen en vervoeren. Dit zal u aardig wat werk opleveren, maar u kunt ook veel geld besparen.

2. Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Het eerste wat u moet uitzoeken is hoeveel items er vervoerd moeten worden en hoeveel ruimte dit inneemt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om geen meubels te laten vervoeren. U kunt overwegen om geen meubels te vervoeren maar als u aankomt nieuwe meubels te kopen. Dit is vaak de beste en goedkoopste oplossing voor het naar het buitenland verhuizen.

De vraag is eigenlijk of u een complete container nodig hebt om u goederen te vervoeren. Of hebt u genoeg aan slechts een paar pallets? De vuistregel is dat voor een volledig gemeubileerd huis met twee slaapkamers een container van 20 voet nodig is.

Als u besluit om uw meubels niet te laten vervoeren dan hebt u waarschijnlijk genoeg aan 2-3  pallets. Een pallet biedt ongeveer 2 kubieke meter aan ruimte. Dat is vergelijkbaar met 12 grote verhuisdozen van 60x40x40cm.

Weet u niet zeker hoeveel ruimte uw goederen in beslag zullen nemen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via [email protected]. Voeg alstublieft een lijst toe met de goederen die u wilt laten versturen en vermeld daarbij de afmetingen (LxBxH). Dan zullen we u graag helpen bij het uitzoeken hoeveel ruimte uw verzending nodig heeft.

transporteca pallet verhuizen ruimte buitenland

3. Verpakking

Behalve meubels, moeten alle goederen in dozen worden verpakt. Dit geldt ook voor uw fiets in het geval u deze wilt laten vervoeren. Glas en andere breekbare goederen moeten worden verpakt in papier, noppenfolie of vergelijkbare alternatieven. Het is uw verantwoordelijkheid om uw goederen op de juiste manier te verpakken. U moet de goederen zo verpakken dat deze bestand zijn tegen de lange reis naar het buitenland.

Als de dozen zijn ingepakt moet u deze op pallets plaatsen en aan de zijwanden en de bovenkant vastzetten. De bovenkant en de zijwanden moeten met bevestigingsbanden of soortgelijk bevestigingsmateriaal worden vastgemaakt aan de onderkant van de pallets. Dit moet worden gedaan om er zeker van te zijn dat de goederen tijdens het vervoer niet kunnen verschuiven.

De pallets moeten op de juiste manier worden verpakt. Op die manier zijn ze bestand tegen de lange reis in de vrachtwagen, de trein of het schip. Hierdoor kunnen de dozen ook worden verplaatst met een vorkheftruck of met een pompwagen.

U kunt de pallets, de zijwanden voor de pallets, de verhuisdozen en bevestigingsbanden kopen bij uw lokale bouwmarkt.

Hebt u voor het naar het buitenland verhuizen een hele container nodig? Dan hoeft u er niet voor te zorgen dat uw goederen en de pallets klaar voor vervoer zijn. In dat geval bent u er wel verantwoordelijk voor dat de container op de juiste manier wordt ingepakt. En het is belangrijk dat alles goed is vastgezet in het geval er op zee hoge golven zijn. U moet de bevestigingsbanden gebruiken die u kunt vinden op de vloer van de container. Deze voorkomen dat uw goederen kunnen omvallen en kapot kunnen gaan.

transporteca buitenland

4. Paklijst en pro forma factuur

We zullen u een Excel-bestand met een sjabloon voor de paklijst en de pro forma factuur sturen. Als u de goederen verpakt moet u de paklijst invullen en beschrijven welke goederen u wilt laten transporteren. Ook moet u op de paklijst aangeven wat de geschatte waarde van de goederen is.

De paklijst en de pro forma factuur zijn noodzakelijk zodat de douane de goederen kan goedkeuren. Normaal gesproken hoeft u geen belasting te betalen als u goederen en persoonlijke bezittingen laat vervoeren.  Maar u moet de douane wel laten weten welke goederen u vervoert en wat de waarden van deze goederen is.

5. Pallets en verhuisdozen

Gaat u naar het buitenland verhuizen en bevindt dit land zich buiten Europa? Dan moeten de pallets beschikken over een ISPM15-certificaat. Dit betekent slechts dat de pallets een warmtebehandeling hebben gehad en zijn voorzien van een spray. Daardoor kunnen kevers en schimmels niet leven in het hout van de pallets.
Het is ook belangrijk dat u gebruik maakt van professionele verhuisdozen. De verhuisdozen moeten tevens nieuw, of in ieder geval zo goed als nieuw zijn. Deze professionele verhuisdozen zijn veel steviger dan de normale lichtere versies. De laatstgenoemde dozen worden veel gebruikt voor verhuizingen over kortere afstanden. Van deze professionele verhuisdozen kunnen er meer op elkaar worden gestapeld. Daarbij kunnen deze ook meer gewicht aan zonder dat de dozen uit elkaar vallen. Dit zorgt ervoor dat de hele lading die vervoerd moet worden stabieler is. Verder zijn uw goederen op de beste manier beschermd als deze naar het buitenland worden vervoerd.

6. Transport over de weg

Als de transporteur uw goederen afhaalt neemt deze een pompwagen en een vorkheftruck mee. Hij moet de pallets met de pompwagen rechtstreeks in de vrachtwagen kunnen rijden. Dus als u bijvoorbeeld op de 4e verdieping woont, moet u de pallets op de begane grond klaarzetten. Op die manier kan de transporteur de pallets makkelijk in de vrachtwagen laden. Hebt u een oprit met grind waar de pompwagen niet op kan rijden? Dan moet u de pallets ergens andere klaarzetten. Bijvoorbeeld bij de buren of u kunt rijplaten op uw oprit leggen. Tot slot moet u of een bekende van u thuis aanwezig zijn als de transporteur de pallets komt afhalen. Als dit niet het geval is zal hij vertrekken zonder de pallets met uw goederen niet mee te nemen.

transporteca buitenland verhuizen

7. Documenten

Naast de paklijst moet u doorgaans een aantal andere documenten invullen als u goederen naar het buitenland wilt laten vervoeren. Welke documenten dit zijn is afhankelijk vanuit en naar welk land u verhuist. Voor alle landen geldt echter dat een kopie van uw paspoort is vereist. Daarnaast hebt u gewoonlijk ook een ontvangstformulier nodig van het land waar u naar verhuist.

8. Verzekering

Als u met Transporteca goederen naar het buitenland vervoert is een transportverzekering verplicht. De prijs hiervoor is afhankelijk van de waarde van uw goederen en is makkelijk te berekenen:

Binnen de EU en naar/vanuit Noord-Amerika en Azië: 1,5% van de totale waarde, maar met een minimum van €  98

Naar/vanuit andere landen: 3,0% van de totale waarde, maar met een minimum van €  98

9. Wat kost het naar het buitenland verhuizen van uw goederen?

Zoals blijkt uit de bovenstaande prijzen, is het absoluut mogelijk om uw goederen goedkoop naar het buitenland te laten vervoeren. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van prijzen weer die Transporteca in het verleden heeft gehanteerd.

Bij deze prijzen zijn alle beschikbare diensten inbegrepen. Dit betekent dat er geen extra kosten zijn voor het van deur tot deur bezorgen. Dus de prijzen zijn inclusief goedkeuring van de goederen door de douane en de kosten voor de verzekering. In dit voorbeeld variëren de prijzen hiervoor van €  98 tot € 196:

20 voet container van Florida naar Berlijn – € 6273
2 pallets van Kopenhagen naar Sydney  – € 2735
1 pallet van Milaan naar Los Angeles  – € 1563

Soms kan het voor u een betere optie zijn om uw goederen alleen naar de haven te laten vervoeren. Als de goederen daar zijn aangekomen kunt u vervolgens zelf het verdere transport regelen. Dit kan een voordeel zijn als u de goederen zelf kunt ophalen. Dit is ook een goede optie als u in het land van bestemming contacten hebt die dit voor u kunnen doen. Hieronder kunt u een aantal voorbeelden vinden van dergelijke transporten:

2 pallets van Londen naar New York (bezorging naar de haven van aankomst) – € 1296
1 pallet van Amsterdam naar Valparaiso (bezorging naar de haven van aankomst) – € 825
4 pallets van Brussel naar New York (bezorging naar de haven van aankomst) – € 2451

buitenland verhuizen kosten transporteca

Als u goederen naar het buitenland wilt versturen en geld wilt besparen, kunt u het volgende doen

Neem alstublieft contact met ons op via [email protected] Of bel ons op +44 20 8068 2122. We zullen u verzoek graag bekijken en zullen u zo snel mogelijk een reactie sturen.