Gids

Een koeriersdienst kiezen

Wilt u dat uw goederen zo snel mogelijk worden opgehaald en worden bezorgd? Dan is het vaak de beste keuze om ervoor te kiezen om uw goederen door een koeriersdienst te laten vervoeren. Op de website transporteca.nl kunt u eenvoudig de kosten en de vervoerstijden van een groot aantal (internationale) koeriersdiensten vergelijken.

Wanneer is een koerier de beste keuze?

Een koeriersdienst is de beste keuze:

Als u kleine goederen wilt versturen met een volume dat minder is dan één kubieke meter
Als u wilt dat uw goederen snel worden verzonden

Vind een koeriersbedrijf voor uw verzending

Bestelt u een koeriersdienst voor het transporten van uw goederen? Dan hoeven uw pakketjes niet te voldoen aan een bepaalde minimale grootte zoals bij vrachtvervoerders en verzenders. Als uw pakjes in het distributiecentrum aankomen dan worden de pakjes gewogen en opgemeten. De prijs voor het transport wordt bepaald op basis van het gewicht en de afmetingen van uw pakjes. Daardoor betaalt u een prijs die precies overeenkomt met het gewicht de afmetingen van uw pakketjes.

Niets meer en niets minder. Daarom is het transport met een koeriersdienst vaak de goedkoopste optie als u relatief kleine pakketjes wilt verzenden. Dit geldt voor pakjes die een volume hebben dat kleiner is dan één kubieke meter.

Snelheid is belangrijk

Het woord ‘koerier’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘currere’ en het Franse woord ‘courier.’ De Nederlandse vertaling van deze woorden is ‘rennen.’ Bij dit type van transport speelt snelheid dan ook een centrale rol. Koeriersdiensten werken namelijk enorm efficiënt en de pakjes blijven nooit lang op dezelfde plaats. Dit betekent dat pakjes ook vaak ’s nachts worden geleverd, zelfs als u uw goederen naar het buitenland laat transporteren. Wilt u dat uw goederen zo snel mogelijk worden afgeleverd? Dan moet u ervoor kiezen om uw pakjes door een koeriersdienst te laten vervoeren.

koeriersdienst

Hoe werkt een koeriersdienst?

Koeriersdiensten hebben de volledige controle over hun eigen transportnetwerk. Zo hebben deze bedrijven bijvoorbeeld hun eigen vrachtwagens en vliegtuigen. Daardoor kunnen ze de goederen zeer snel tussen verschillende distributiecentra vervoeren. Deze distributiecentra zijn namelijk ook eigendom van de koeriersbedrijven.

Daarbij zijn deze transportbedrijven tevens enorm technologisch ontwikkeld. De distributiecentra zijn in hoge mate geautomatiseerd. Daardoor kunnen de pakjes op ieder moment tijdens het verzendproces worden getraceerd. Dit is mogelijk door de streepjescodes op de dozen te scannen waardoor er in het systeem kan worden gekeken waar het pakketje zich bevindt.

Welke koeriersdienst moet ik kiezen?

Er zijn enkele internationale koeriersdiensten. Maar deze transportbedrijven zijn niet altijd de beste optie om uw goederen te laten vervoeren. Er zijn veel situaties waarbij het een goedkopere en betere optie is om voor een ander type vervoerder te kiezen. dit kan bijvoorbeeld een nationale, regionale of lokale vervoerder zijn.

Wilt u goederen  naar of vanuit een ander continent laten verzenden, zoals bijvoorbeeld Azië of de VS? Dan kunt u het beste kiezen voor één van de drie grootste internationale koeriersdiensten: FedEx, UPS of DHL.
Wilt u uw goederen naar of vanuit een ander land binnen Europa transporteren? Dan kunt u het beste kiezen voor TNT of GLS.
Wilt u uw goederen binnen Nederland of een ander land in de Benelux laten verzenden? Dan zijn nationale koeriersbedrijven zoals bijvoorbeeld PostNL de beste optie.
Wilt u uw goederen binnen uw eigen regio laten transporteren? Dan kunt u het beste kiezen voor een lokale koerier.

Transporteca selecteert voor u automatische de koeriersdienst die voor u het voordeligst is.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een koeriersdienst?

Kiest u ervoor om uw goederen met een koeriersdienst te laten vervoeren? Zoals gezegd gaat het transport met een koeriersdienst erg snel. Helaas gaat het in sommige gevallen zelfs een beetje te snel. Het feit dat koeriersdiensten zeer efficiënt werken gaat helaas vaak ten koste van de voorzichtigheid. Zorg er dus voor dat uw goederen op een goede en veilige manier zijn verpakt. Tijdens het in- en uitladen wordt er namelijk nogal ruw met de goederen omgesprongen. Daarom raden we u aan om bepaalde goederen niet met een koeriersdienst te laten vervoeren. Dit geldt bijvoorbeeld voor breekbaren goederen zoals wijnflessen. Ons advies is om dit type goederen door een vrachtvervoerder te laten transporten. Hoewel het transport met een vrachtvervoerder iets duurder is, bent u er wel van verzekerd dat uw goederen heelhuids aankomen.