Gids

Goedkoop pakket versturen

Gewoonlijk wordt pakketpost gebruikt voor verzendingen die te groot zijn voor een envelop en te klein zijn voor een pallet. Daarom is de grootte meestal ergens tussen die van een schoendoos en een krat.

Pakketpost wordt meestal gebruikt voor de distributie van kleinere internationale verzendingen. U bent sowieso bekend met dit soort verzendingen door transacties die u afsluit op het internet, of het nu via een Nederlands of een internationale webshop gaat. Pakjespost is meestal in gebruik voor de distributie van goederen afkomstig van online winkels, naar hun klanten, oftewel  voor B2C doeleinden.

Bovendien wordt pakketpost ook gebruikt voor kleinere internationale zendingen zelfs als ze niet snel verstuurd moeten worden. De reden daarvoor is dat u steeds een minimumgrootte zal aangerekend worden wanneer u trager transport gebruikt, zoals een schip of vervoerder. Normaliter is dit één kubieke meter voor zeevracht en één pallet voor een vervoerder. Met andere woorden, u zal steeds voor één kubieke meter of één vol pallet dienen te betalen, zelfs als u enkel een kleine kartonnen doos verzendt. Met pakketpost bestaat zulk minimum niet. U kunt in principe zelfs een brief versturen.

Vind hier prijzen voor het goedkoop versturen van een pakket

Er zijn heel wat verschillen in prijs. Als u goedkope pakketpost wenst, is het een goed idee om het te reserveren op een portaal zoals dit, waar u geniet van de voordelen van een grote verkoper en hun contract, ondanks het feit dat u niet vaak pakjes verstuurt. Als u rechtstreeks een prijs vraagt aan verzendbedrijven, zal dit meestal 50% duurder zijn dan wanneer u de pakjesdienst reserveert via ons portaal.

Goedkoop pakket versturen

Publieke en private pakketpost

Leveranciers kunnen verdeeld worden in twee categorieën: publiek en privaat.

Nationale postdiensten

De publieke leveranciers zijn de nationale postdiensten. In Denemarken is dit PostNord Logistics. Internationale samenwerking met andere postdiensten geeft hen het voordeel dat ze tienduizenden postkantoren over heel de wereld hebben waar ze pakjes naartoe kunnen sturen. Dit betekent dat ze nagenoeg altijd zowel de zender als de ontvanger zijn.

Private pakketdiensten

Postdiensten hebben zware competitie wereldwijd door privéspelers. Deze leveranciers bieden deur-tot-deur diensten aan, sommigen met een ophaaltijd van één uur na reservering en wereldwijde levering van één à twee dagen later. Ze hebben als voordeel dat ze hun eigen vliegtuigen en vrachtwagens hebben, alsook hun eigen distributiecentra. Dit geeft hen meer controle over verzendingen binnen hun netwerk dan de postdiensten hebben.

Deze leveranciers, zowel publiek als privaat, hebben heel wat geografische voordelen, al is er enige overlapping. PostNord, Bring en GLS hebben heel sterke distributie in Denemarken en Scandinavië. Als u verder in Europa wilt verzenden, beschikken GLS, TNT en UPS over een sterk Europees netwerk. Intercontinentaal verkeer wordt gedomineerd door drie grote spelers – DHL, FedEx en UPS – deze hebben hun eigen cargovliegtuigen.

Zowel trage als snelle pakjespostproducten worden aangeboden. Ze zijn wel relatief snel in vergelijking met zeevracht. Een expresverzending is meestal aan de andere kant van de wereld in 1-2 dagen, terwijl standaardverzending 30-50 dagen zou duren, de gewoonlijke tijd voor internationale zeevracht.

Pakketpost vergelijken op Transporteca

Op Transporteca vindt u gemakkelijk een overzicht van prijzen en transittijden. Dit staat u toe om snel de goedkoopste oplossing voor het versturen van uw pakket te vinden. Eens u een optie gekozen heeft, kunt u snel en veilig uw verzending boeken en betalen.

Zo werkt Transporteca

  1. Maak een zoekopdracht door de ophaallocatie en bestemming samen met de dimensies en gewicht van het pakje in te geven
  2. Zoek de optie die het best bij uw transportbehoeftes past (bijvoorbeeld: moet het goedkoop of snel zijn)
  3. Voer de addressen van de zender en ontvanger in
  4. Bevestig en betaal met credit card, PayPal of banktransfer
  5. U ontvangt een email van Transporteca met een verzendlabel voor het pakje
  6. Print het label en bevestig het met tape op het pakje
  7. Bel de gekozen verzender en regel een tijdstip voor ophaling
  8. Het pakje wordt op uw adres opgehaald en afgeleverd op het adres van de ontvanger
  9. U kunt het pakje online traceren met het traceernummer