Wat u moet weten

Verhuizen binnen Europa

Gaat u verhuizen binnen Europa vanwege een nieuwe baan in het buitenland? Of wilt u uw bezittingen verhuizen naar uw vakantiehuis in zonniger oorden? Of misschien wilt u uw fiets laten transporten voor een actieve fietsvakantie in Italië. Dan hoeft u niet verder te zoeken. Transporteca is het perfecte beginpunt voor al uw wensen op het gebied van transport. Wij regelen de verhuizing van uw goederen als u gaat verhuizen binnen Europa.

Wat moet u eerst regelen als u gaat verhuizen binnen Europa?

Als u uw goederen of persoonlijke bezittingen naar het buitenland wilt verhuizen hoeft dat niet ingewikkeld of duur te zijn. Daar kunt u zelf ook aan bijdragen. Bijvoorbeeld door al uw kleinere goederen in verhuisdozen te pakken. Dan zult u zeker geld besparen ten opzichte van wanneer u een traditioneel verhuisbedrijf inschakelt.

Ongeacht op welke manier u uw goederen wilt verhuizen binnen Europa, één ding is zeer belangrijk. Het eerste wat u namelijk moet bepalen is welke spullen u wilt verhuizen en welke niet. Is het bijvoorbeeld verstandig om uw tweepersoonsbed te laten verhuizen binnen Europa?  Of is het handiger om een nieuw bed te kopen als u op de plaats van bestemming bent aangekomen?

Bij het vervoeren van goederen voor een verhuizing zijn de kosten voor grote goederen het hoogst. Dit komt omdat deze goederen ook de meeste ruimte in beslag nemen. Daarom is het waarschijnlijk een goed idee om uzelf de volgende vraag te stellen. Welke goederen moet ik absoluut meenemen en welke goederen kan ik makkelijk vervangen?

verhuizen persoonlijke bezittingen

Ik weet nu welke spullen ik wil meenemen. Wat moet ik nu doen?

Als u eenmaal weet welke spullen u wilt laten vervoeren dan kunt u de volgende stap nemen.  U kunt nu gaan bepalen welke vervoerders voldoen aan de wensen die u hebt voor het transporteren van uw goederen. Op de website van Transporteca vindt u een pagina die speciaal is gemaakt om u te helpen bij  deze keuze. Hier vindt u de mogelijkheden voor het transporteren van uw goederen. Zo kunt u uw goederen makkelijker en sneller laten vervoeren.

Klik hier of ga naar de pagina transporteca.nl/bewegende-goederen Hier  kunt u eenvoudig uw gewenste product(en) uit de lijst selecteren en uw gegevens invullen.  Vervolgens kunt u uw verzoek naar ons versturen.

Een andere optie is de ‘doe-het-zelf’ methode.  In dat geval meet u uw goederen zelf op en gaat u naar onze website transporteca.nl. Vervolgens voert u het totale volume (m³) en gewicht (kg) van uw verzending in. Vergeet ook niet om de optie ‘goederen verhuizen’ in plaats van ‘zakelijke goederen’ te selecteren.  Dit kan een betere oplossing zijn in het geval u goederen met afwijkende afmetingen wilt versturen. Dit kan ook een goede optie zijn als u uw gewenste optie niet in de lijst kunt vinden.

Aantal kubieke meter berekenen

U kunt het aantal kubieke meter berekenen door de lengte, breedte en de hoogte (in meters) te vermenigvuldigen. Als voorbeeld nemen we een kast die 50 centimeter lang, 40 centimeter breed en 110 centimeter hoog is.  Dan ziet de berekening er zo uit: 0,5 x 0,4 x 1,1 = 0,22m³.

Als u een verzoek hebt gestuurd met de informatie over welke goederen u wilt vervoeren dan nemen we contact op. We zullen contact met u opnemen om meer informatie over uw goederen te weten te komen.  Ook zullen we overleggen op welke data het mogelijk is om de goederen af te halen en te bezorgen. Zodra we deze informatie hebben, zullen we u binnen 24 uur een vrijblijvende prijsopgave sturen.

Het verpakken van uw goederen

Als u gaat verhuizen binnen Europa moeten al uw spullen worden verpakt, de enige uitzondering hierop zijn meubels. Het is belangrijk dat u alle breekbare voorwerpen verpakt in papier, noppenfolie, handdoeken of ander materiaal dat bescherming biedt. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw goederen op de juiste manier zijn verpakt. Zo bent u er zeker van dat uw artikelen tijdens het transport niet beschadigd raken.

Gebruik professionele verhuisdozen, want deze zijn veel steviger en kunnen meer gewicht dragen dan de normale lichtere varianten.  Dit zorgt ervoor dat de lading die wordt vervoerd stabieler is en zo zijn uw goederen het best beschermd. Houd er alstublieft rekening mee dat het maximale gewicht per verhuisdoos 23 kilo is. Dit komt overeen met de regels en richtlijnen voor de maximale lading per doos die chauffeurs mogen vervoeren. Zo kunnen we onze chauffeurs de beste werkomstandigheden bieden.

Als u persoonlijke goederen binnen de EU wilt laten vervoeren dan hoeft u geen paklijst te maken.  Bovendien hoeft u ook geen invoerheffingen te betalen.  Dit komt omdat u de goederen vervoert binnen dezelfde douane-unie en dus geen grenzen passeert. Als u echter goederen naar of vanuit Noorwegen of Zwitserland wilt laten vervoeren gelden er enkele aanvullende voorwaarden. Dan heeft de plaatselijke douane namelijk specifieke informatie nodig met betrekking tot uw goederen. Als u die informatie verstrekt kunnen uw goederen ook in die landen zonder problemen de douane passeren.  Daarom moet u de paklijst invullen voor het geval uw goederen een land dat geen lid is van de EU binnen komen of verlaten.

verpakken van uw goederen

Wie vervoert mijn goederen die moeten worden verhuisd?

De meeste vrachtvervoerders hebben geen interesse om uw goederen die moeten worden verhuisd naar het buitenland te vervoeren. Dit komt door negatieve ervaringen in het verleden. Deze negatieve ervaringen komen door het gebrek aan kennis dat particuliere klanten hebben over hoe transporteurs werken. Daardoor zijn uiteindelijk beide partijen (de vervoerder en de klant) ontevreden.

Gelukkig is er een betere oplossing als u gaat verhuizen binnen Europa: particuliere vervoerders. Een particuliere vervoerder betekent in dit geval een chauffeur met een bestelbus.  Een particuliere vervoerder is zeer geschikt om goederen te verhuizen binnen Europa omdat:

– Ze het beste vervoer van uw goederen kunnen regelen: Ze hoeven onderweg namelijk niet bij verschillende magazijnen te stoppen. Daardoor hoeven de goederen slechts één keer te worden geladen en één keer te worden verpakt. Uw goederen worden door de dezelfde vrachtwagen opgehaald en afgeleverd en hoeven onderweg niet uitgeladen te worden.

– Het zeer eenvoudig is om contact met ze op te nemen.  Mochten de tijden van afhalen en bezorgen veranderen dan kunt u ze gewoon opbellen.  Als u uw goederen door een transportbedrijf laat vervoeren dan gaat alle communicatie via het transportbedrijf. Daarom is het niet mogelijk om de chauffeur rechtstreeks aan de telefoon te krijgen.

– Ze hebben veel kennis over het wegennet Europa.

– En het belangrijkste, zij willen wél particuliere goederen vervoeren, terwijl transportbedrijven dat niet willen. Dit betekent ook dat ze enorm veel ervaring hebben met particuliere klanten.

Afhalen en bezorging

De chauffeur zal op de afgesproken datum aankomen en uiterlijk een half uur voor aankomst contact met u opnemen. Het is voor de chauffeur lastig om een aantal weken van tevoren een exacte tijd en datum te geven. Dit geldt voor zowel het afhalen als het bezorgen van de goederen die verhuisd moeten worden. Dat komt door verschillenden factoren waar de chauffeur zelf geen invloed op heeft. Dit kunnen bijvoorbeeld files, ongelukken op de weg of boekingen voor transport zijn die op het laatste moment worden geplaatst. Maar ook extra tussenstops, annuleringen of klanten die op het afgesproken tijdstip niet thuis zijn kunnen hier invloed op hebben. Al deze omstandigheden kunnen leiden tot vertragingen of wijzigingen in het tijdschema.

De bezorging werkt op dezelfde manier als het afhalen van de goederen. De verschillende onvoorziene omstandigheden zoals hierboven vermeld kunnen effect hebben op de dag en het tijdstip van de bezorging.

afhalen en bezorging

Daarom verwachten we dat u flexibel bent met betrekking tot het afhalen en de bezorging van de goederen. Het is altijd goed om wat extra tijd in te plannen ten opzichte van het geplande tijdschema. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de vervoerder. Mochten er verschuivingen zijn in het tijdschema dan neemt de chauffeur rechtstreeks contact met u op. Hij zal u dan meer informatie kunnen geven. Controleer als u uw goederen in ontvangst neemt alstublieft of al uw goederen zijn aangekomen.

Afhalen van de verhuisdozen

Al uw artikelen moeten in verhuisdozen worden gepakt. Op het moment dat de chauffeur deze komt afhalen moeten deze dozen buiten klaarstaan. Samen met de chauffeur laadt u uw goederen in de bestelwagen. De chauffeur zorgt ervoor dat alle goederen op de juiste manier worden ingeladen en dat deze veilig zijn vastgezet. Is het voor u niet mogelijk om de dozen met uw goederen op de begane grond klaar te zetten? En hebt u hulp nodig om de dozen van een hoger gelegen verdieping naar beneden te tillen? Dan brengt dit extra kosten met zich mee en u zult dit van tevoren moeten aangeven.

Transportverzekering voor persoonlijke bezittingen

Bij Transporteca bieden we onze klanten de mogelijkheid om een transportverzekering af te sluiten. Een transportverzekering biedt dekking in het geval uw goederen tijdens het vervoer zoek raken of beschadigd raken. Met een transportverzekering heeft u recht op een hogere vergoeding als uw goederen zoek raken of beschadigd raken. Als u een transportverzekering afsluit dan bent u verzekerd bij First Marine Insurance. Zij zijn één van de verzekeraars met de meeste ervaring op het gebied van transport.

De prijs voor de transportverzekering is afhankelijk van de waarde van de goederen die u laat vervoeren & de transportkosten. Deze prijs is eenvoudig te berekenen:

Het vervoeren van goederen of persoonlijke bezittingen voor het verhuizen binnen Europa: 1,5% van de totale waarde, maar met een minimum van € 100.

Het vervoeren van kunst of antiek voor het verhuizen binnen Europa: 4,0% van de totale waarde, maar met een minimum van € 111.

verhuizen binnen europa

Voorbeelden van prijzen

Als u gaat verhuizen binnen Europa dan worden uw goederen altijd van deur tot deur geleverd. Om u een idee van de prijs te geven, hebben we hieronder een aantal voorbeelden geplaatst:

Amsterdam naar Barcelona: 0,5m³ – € 245 incl. 25% BTW.
Rotterdam naar Florence: 0,5m³ – € 265 incl. 25% BTW.
Den Haag naar Lissabon: 8m³ – € 1980 incl. 25% BTW.
Utrecht naar Milaan: 2,5m³ – € 721 incl. 25% BTW.
Málaga naar Eindhoven: 5m³ – € 963 incl. 25% BTW.
München naar Groningen: 19m³ – € 3134 incl. 25% BTW.

Als u vragen hebt over het verhuizen binnen Europa, neem dan gerust contact met ons op via [email protected]